Wed. Apr 24th, 2024

Victor Adeboyejo’s 12e doelpunt van het seizoen zorgde voor een kostbaar punt in Burton’s 1-1 gelijkspel tegen lokale rivaal Derby, nadat James Collins de Rams in de eerste helft op voorsprong zette.

Derby kende een betere start aan beide kanten, gescheiden door slechts 10 mijl van de A38, en voormalig Albion-huurling Collins kopte al vroeg over de lat voordat hij uiteindelijk halverwege de eerste helft zijn bereik vond.

De voorzet van Louie Sibley werd aanvankelijk weggewerkt, maar de bal werd met interesse teruggebracht naar het gebied door Conor Hourihane, waar Collins een kopbal kopte die in het net belandde.

Hourihane en David McGoldrick schoten naast terwijl Derby op zoek was naar een tweede doelpunt, maar het was Burton die dicht bij de gelijkmaker kwam, doelman Joe Wildsmith ontkende tweemaal Albion-aanvoerder John Brayford, eerst met een kopbal van dichtbij en daarna een heiblok vanaf 25 meter.

Ipswich-huurling Corrie Ndaba had goede kansen op de gelijkmaker voor Albion, maar zijn kopbal van dichtbij ging naast voordat een goed uitgevoerde vrije trap hem in het gebied vond, maar hij slaagde er alleen in om het doel te raken.

Adeboyejo was grotendeels stil, maar met nog 11 minuten te gaan, bracht zijn finish uit een Terry Taylor-bocht hen op gelijke hoogte en een split op de punten.