Fri. Apr 26th, 2024

Burnley herstelde hun voorsprong van drie punten aan de top van de Sky Bet Championship-tafel door Birmingham met 3-0 te verslaan.

Doelpunten van Anass Zaroury en Connor Roberts in de eerste helft bleken meer dan genoeg voor de Clarets om dinsdagavond de overwinning te behalen op Turf Moor, terwijl invaller Nathan Tella een derde toevoegde in blessuretijd.

Belangrijker dan hun voordeel ten opzichte van Sheffield United, is dat de ploeg van Vincent Kompany nu een voorsprong van 11 punten heeft tussen hen en Blackburn op de derde plaats. Een onmiddellijke terugkeer naar de Premier League begint op een onvermijdelijk vooruitzicht te lijken.

Anass Zaroury viert feest nadat hij Burnley op voorsprong heeft gezet
Afbeelding:

Birmingham staat daarentegen op de 15e plaats. Maar dit is de aard van het kampioenschap van dit seizoen dat er slechts drie punten zijn tussen jou en de play-offplaatsen.

Burnley scoort vroeg en kruist naar een comfortabele overwinning

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Anass Zaroury scoort zelfverzekerd het eerste doelpunt van Burnley in de eerste minuut van de wedstrijd tegen Birmingham.

Het duurde slechts 48 seconden voordat het eerste doelpunt viel, toen een briljante tegenaanval Roberts zag afslaan voor Zaroury – die zijn terugkeer van het WK vierde toen Marokko de bal voorbij John Ruddy sloeg.

Roberts ging toen van maker naar doelpuntenmaker toen hij de voorsprong in de 44e minuut verdubbelde. Een een-twee spelen met Josh Brownhill voordat je controleert met rechts en laag in de benedenhoek eindigt met links.

En tegen het einde van de blessuretijd zette invaller Tella de kers op de taart door naar het doel te rennen voordat hij de bal langs Ruddy passeerde in het bijzijn van de thuisfans.

Wat managers zeiden…

van Burnley vicente Kompany: “Het was solide. Ik was nerveus omdat ik wist dat deze wedstrijd heel moeilijk zou kunnen worden. Het was op geen enkel moment in de wedstrijd gemakkelijk. We deden het heel goed bij herstarts, verdedigende schoten, vrije trappen, tweede ballen… We wist dat als we dat goed zouden doen, we een kans zouden maken.

🇧🇷[Zaroury] deed het erg goed, en ook in combinatie met zijn werktempo van de bal. Hij geeft je beide kanten. Maar ik kon zien dat hij een beetje moe was en nog steeds zijn fysieke vorm aan het herwinnen was. Het was leuk om hem weer bij ons te betrekken.”

uit Birmingham John Eustace: “De manier waarop we de goals weggaven was heel slecht. Het eerste doelpunt maakte ons kapot, en een minuut voor rust een tegendoelpunt incasseren is slecht spelmanagement van onze kant. We deden het niet zo goed in de eerste helft, maar we waren nog steeds in de wedstrijd, dus verliezen met twee was echt teleurstellend.

“In de tweede helft was onze vorm goed. We hebben hen geen problemen bezorgd, maar zij ook niet. We moeten respecteren tegen wie we spelen. Ze zijn het beste team in de competitie met de beste ploeg. We hebben de mogelijkheid om dat in drie dagen goed te maken.”