Wed. Jun 19th, 2024


Gold Cup-winnende jockey Bryan Cooper heeft aangekondigd met onmiddellijke ingang te stoppen met racen.

De 30-jarige genoot succes op het grootste podium met Don Cossack in Cheltenham in 2016 en scoorde pas in januari een gerangschikt succes met de door Noel Meade getrainde Thedevilscoachman.

In een verklaring op Twitter op vrijdag zei Cooper: “Na enige tijd lang nadenken en nadenken, kondig ik officieel aan dat ik met onmiddellijke ingang stop met racen.

“Ik heb het geluk gehad dat ik de afgelopen 14 jaar een geweldige carrière heb gehad als jockey.

“Aan mijn familie, eigenaren, coaches en stalpersoneel die mij gedurende mijn hele carrière hebben gesteund, kan ik jullie niet genoeg bedanken voor een paar geweldige dagen.

Cooper krijgt een staande ovatie van het publiek in Cheltenham na de overwinning van Don Cossack op de Gold Cup
Afbeelding:
Cooper krijgt gejuich van het publiek in Cheltenham na de overwinning van Don Cossack op de Gold Cup

“Het is tijd om verder te gaan naar het volgende hoofdstuk van mijn leven en ik kijk ernaar uit om te zien wat de toekomst voor mij in petto heeft.”

Cheltenham Festival-winnende jockey Barry Geraghty was een van degenen die hulde brachten aan Cooper en zei: “Veel succes Bryan in je volgende hoofdstuk. Je hebt een briljante carrière gehad en genoeg om trots op te zijn.”

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover