Thu. Apr 25th, 2024

De strafschop van Ivan Toney hielp Brentford de West-Londense rivaal Fulham met 3-2 te verslaan in het Gtech Community Stadium, waardoor hij slechts een punt verwijderd was van de zevende plaats in de Premier League.

In een spannende eerste helft was het afgeweken schot van Ethan Pinnock (6) het snelste Premier League-doelpunt van Brentford, hoewel ze na een snelle start van de derby al meerdere keren het net hadden kunnen vinden.

Bryan Mbeumo, die de schuld kreeg van een flagrante misser in de openingsmomenten, raakte de paal met een vrije trap en Toney raakte laat in de rust de lat met zijn eigen vrije trap. Maar het geluk was in het voordeel van Fulham toen de vrije trap van Andreas Pereira op de paal viel en Manor Solomon zijn eerste Premier League-start scoorde met zijn vijfde doelpunt in vijf wedstrijden in alle competities.

De bezoekers hadden weer geluk tegen de rust toen Sasa Lukic – terug op het veld nadat Toney hem met zijn schoen in het gezicht had betrapt – Yoane Wissa liet struikelen, maar geen tweede gele kaart kreeg.

Issa Diop ontkwam echter niet aan een straf toen hij na de herstart de schoen van Christian Norgaard in het strafschopgebied ving, en Toney – perfect ter plekke – scoorde zijn 15e Premier League-doelpunt van het seizoen (53).

Hij greep bijna een andere toen hij Bernd Leno van de middencirkel probeerde te schoppen, maar het was Mathias Jensen die de overwinning bezegelde en ervoor zorgde dat Brentfords indrukwekkende ongeslagen reeks zich uitstrekte over 12 Premier League-wedstrijden, een verdubbeling na een briljante run van invaller Kevin Schade (85 ) . Carlos Vinicius zette een rebound van een schot van Pereira in blessuretijd om (90+9), maar het was te laat voor Fulham.

Het was de eerste keer dat Fulham meer dan eens incasseerde in een competitiewedstrijd sinds november en, met vertrouwen dat nu door deze Brentford-ploeg stroomt, heeft de ploeg van Marco Silva de Bees in goede vorm achter zich in de race voor een verrassende Europese golf.