Sat. Apr 20th, 2024

Preston bediende Lancashire-rivaal Blackburn een harde wake-up call en illustreerde hun eigen automatische promotiereferenties met een 4-1 overwinning in Ewood Park.

Ben Woodburn loodste de North End door sneeuwcondities toen hij scoorde in de 17e minuut en een fitte Ched Evans veegde een seconde naar binnen nadat Rovers betrapt werd toen hij door de verdediging speelde (47).

Ched Evans scoorde tweemaal toen de aardverschuiving van Preston in Ewood Park
Afbeelding:

Een nauwkeurige finish van Bradley Dack verkleinde de achterstand (55), maar een uitstekende kopbal van Evans en een rit van 20 meter van Ben Whiteman (65) zorgden voor een klinkende derby-triomf voor de bezoekers.

Door de overwinning voor de mannen van Ryan Lowe – in zijn 50e wedstrijd aan de leiding – stijgen ze naar de vierde plaats, twee punten achter Rovers op de derde plaats en vier punten achter Sheffield United op de tweede plaats.

Hoe Preston een zware derby-nederlaag toebracht

Onder bittere omstandigheden duurde het even voordat de derby op gang kwam, waarbij het vroege momentum werd onderbroken door een vroeg vertrek van Blackburn’s Callum Brittain, die er slechter vanaf kwam na een zware 50/50 met Ryan Ledson.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Ben Woodburn bezorgde Preston met zijn eerste competitiedoelpunt een vroege voorsprong op Blackburn

Rovers begon goedkope overtredingen te maken en hoewel ze niet werden gestraft voor de spelhervattingen die volgden, bleven ze achter na een vaardig spel waarbij Woodburn de bal raakte nadat hij was opgemerkt door Evans.

Ched Evans profiteerde van een slechte verdediging van Blackburn om de voorsprong van Preston te verdubbelen

Defensief duo Scott Wharton en Dominic Hyam stopten schoten van Daniel Johnson en Brad Potts om de gastheren in het spel te houden, terwijl aan de andere kant Ben Brereton Diaz een penalty-bezwaar kreeg afgewezen nadat hij in de uitdaging was gegaan. door Greg Cunningham.

Bradley Dack wist een doelpunt te maken om de achterstand voor Blackburn tegen Preston te verkleinen

De Blackburn-fans maakten hun frustratie duidelijk met boegeroep toen het fluitsignaal voor de rust klonk – en twee minuten na de herstart waren ze terug toen Evans de vierkante bal van Johnson raakte nadat Rovers betrapt was op verdedigend spelen.

Ched Evans kreeg zijn tweede tegen Blackburn met een briljante kopbal

In zijn eerste competitiestart sinds 3 september scoorde Dack er één om hoop te geven aan de ploeg van Jon Dahl Tomasson – die al alle negen wedstrijden op achterstand had verloren – maar die hoop werd gedoofd toen Evans de perzik van Cunningham een ​​voorzet raakte om de positie te herstellen. twee doelpunten voorsprong.

Ben Whiteman maakte een mooi teamdoelpunt af door Preston met 4-1 boven Blackburn te zetten

En twee minuten later zorgde een behendige aanraking van Johnson uit een voorzet van Alvaro Fernandez ervoor dat Whiteman een vierde plaats kreeg met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat de verdiende glans toevoegde.

Speler van het spel – Ched Evans

Andy Hinchcliffe op Sky Sports Football:

“Een van de beste aanvallende vertoningen die ik dit seizoen heb gezien. Hij heeft het vandaag allemaal gebracht.”