Sun. Apr 28th, 2024

Hannibal Mejbri stal de schijnwerpers toen Birmingham met zijn doelpunt en assist een 2-0 overwinning op West Brom opleverde, waarmee The Blues hun eerste thuisoverwinning van 2023 veiligstelden.

Het kostte de Manchester United-middenvelder slechts 10 minuten om zijn team op sensationele wijze op voorsprong te zetten door een vrije trap te scoren vanaf 35 meter afstand om West Brom-doelman David Button te misleiden om een ​​voorzet te vervalsen.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Hannibal Mejbri, een huurling van Manchester United, scoorde een prachtige vrije trap voor Birmingham en ving West Brom-doelman David Button volledig op.

Mejbri krulde vervolgens in een prachtige hoekschop voor Krystian Bielik om naar huis te gaan, waarbij de Blues-middenvelder Button voor de bal versloeg.

De overwinning van The Blues brengt hen binnen zes punten van de play-offs voor de wedstrijd van zaterdag – met de ploeg van John Eustace nu 10 punten boven de degradatiezone.

Ondertussen miste West Brom – die halverwege de week de ondertekening van het nieuwe contract van manager Carlos Corberan vierde na speculaties over een verhuizing naar Leeds – een kans om op te schuiven naar de vijfde plaats.

Krystian Bielik rondde een briljante hoekschop van Hannibal Mejbri af en kopte zijn eerste doelpunt voor Birmingham binnen.

Fans van Birmingham marcheerden van het stadscentrum naar St. Andrew’s terwijl de protesten tegen de eigenaren van Birmingham Sports Holdings voortduurden, maar ze kregen in ieder geval een vroeg doelpunt om hun woede te verzachten.

De gastheren waren briljant, en toen Lukas Jutkiewicz in de 10e minuut behendig een vrije trap voorbij Conor Townsend krulde vanaf 30 meter rechts, nam Hannibal het over.

Button had verwacht dat hij het in een druk gebied zou raken, maar in plaats daarvan bracht de 20-jarige de doelman in verlegenheid door de eenmansbarrière te omzeilen om de benedenhoek te vinden.

Hannibal Mejbri viert feest na het scoren van het eerste doelpunt tijdens het Sky Bet Championship tussen Birmingham City en West Bromwich Albion
Afbeelding:
Mejbri viert feest na het scoren van het eerste doelpunt

Ten eerste rammelden de Blues Albion, maar waren aanvankelijk niet in staat om hun voorsprong uit te breiden, hoewel Button de woeste aanval van Tahith Chong moest terugdraaien.

De Baggies hadden moeite om de intensiteit van Birmingham te evenaren en hoewel Daryl Dike de gastheren kort zorgen baarde door John Ruddy’s goedkeuring in rekening te brengen, waren ze de tweede beste.

Het schot van Marc Albrighton ging naast, maar Ruddy had er nooit last van en er was geen schot van een team dat 11 van de voorgaande 16 wedstrijden had gewonnen.

Bielik viert het tweede doelpunt van Birmingham
Afbeelding:

Corberan keek geagiteerd op de bank en zijn humeur zou pas zeven minuten na rust verslechterd zijn.

Albion kreeg een goedkope hoekschop tegen en de worp van Hannibal werd gemist door een getikte knop voor Bielik om binnen te koppen.

Ruddy wendde het momentum van John Swift af toen de Baggies probeerden te reageren, maar er was geen weg meer terug.

De beheerders:

Birmingham City-manager John Eustace in gesprek met Sky Sports:

“Ik ben erg trots op de spelersgroep. Het was een erg zware dag met de protesten. Het toonde gewoon het karakter van de groep, het is een speciale groep. We waren degradatiefavorieten aan het begin van het seizoen, we tekenden een veel leenspelers en spelers jong en oud, wat nog belangrijker is ze willen vechten en vechten voor elkaar en dat zie je vanavond.

“Vorige week zeiden we dat we het verkeerd hadden tijdens de rust in Swansea. We hebben dingen rechtgezet in de tweede helft. Vandaag hadden we het goed en wonnen we wedstrijden met spelhervattingen. Hannibal werkt dag in dag uit aan spelhervattingen en we zijn dankbaar dat hij dat doet. .

Hannibal Mejbri viert zijn vrije trap voor Birmingham
Afbeelding:
Hannibal Mejbri viert zijn verbluffende vrije trap voor Birmingham

“Dit zijn fantastische fans, het hele seizoen tot nu toe. Ik heb vanaf de eerste dag gezegd dat de connectie tussen spelers en fans het belangrijkste voor mij is. We hebben moeilijke tijden gehad, maar ze hebben 100 procent gegeven en ik ben dankbaar voor dat en spelers ook.

“We nemen elke dag zoals hij komt. Ik weet dat het cliché is, maar in de competitie kunnen we niet te hoog komen met de hoogtepunten en laag met de dieptepunten. We hebben net vijf opeenvolgende nederlagen gehad en daarna twee [wins] in een reeks. We hebben nog een thuiswedstrijd tegen Cardiff, we zullen zien waar dat ons brengt.

“Hannibal kwam binnen, een 19-jarige op zijn eerste huurbasis. Hij kende een fantastische start, daarna had hij een kleine inzinking, hij kwam terug en zijn prestaties zijn de laatste tijd uitstekend.”

West Brom-manager Carlos Corberan in gesprek met Sky Sports:

Carlos Corberan tekende deze week een nieuw contract bij West Brom
Afbeelding:

“Ik denk dat de twee doelpunten een enorme impact hadden in het midden van de wedstrijd. Ze begonnen agressief aan de wedstrijd en verrasten ons met het eerste doelpunt.

“De intensiteit in de tweede ballen, ze speelden agressiever. Ze waren er beter in dan wij.

“[After] tijdens de rust probeerden we met meer intensiteit in de verdediging en rustiger in de aanval te spelen om meer kansen te vinden om vooruitgang te boeken. Het spel werd in de eerste helft en aan het begin van de tweede helft onderbroken. Ze waren een niveau boven ons.

“Ik denk [the first goal] het was een vreemd doelpunt. In het voetbal kun je niet verrast worden door dergelijke acties. We verwachtten een voorzet en hij maakte het af. Het was een goede verbinding.

“Het eerste belangrijke is dat als we een wedstrijd winnen, het geen geluk is. Als we een wedstrijd verliezen, is het geen geluk. We hebben het zowel individueel als collectief niet goed gedaan. Het eerste wat we gaan doen is verantwoordelijkheid en hoop om beter te spelen in de volgende.”

Spelspeler: Hannibal Mejbri

Hannibal: Ik weet zeker dat Erik ten Hag Sky heeft

Birmingham-middenvelder Hannibal Mejbri in gesprek met Sky Sports Football:

“Het was een geweldige eerste wedstrijd, een goede derby. Ik kreeg de kans om te scoren en ik ben erg blij. De sfeer was erg goed, ik moet gewoon genieten van het moment.

“Er was geen bericht [to shoot for the free-kick], de enige boodschap zat in mijn hoofd. Ik zag dat de keeper erg hoog stond, dus ik deed alsof ik ging voorzetten en schoot.

“We zijn één grote familie. Als iemand hulp nodig heeft, zijn we er altijd. Als het moeilijk wordt, blijven we bij elkaar.

“Ik ben er zeker van [Erik ten Hag] daar is Sky, maar ik moet me gewoon concentreren tot het einde van het seizoen en we zullen zien wat er in de zomer gebeurt.”

Wat is het volgende?

Beide teams zijn halverwege de week terug in Championship-actie, met Birmingham die weer een thuiswedstrijd speelt, dit keer tegen Cardiff.

West Brom ontvangt op zijn beurt Blackburn Rovers in een grote wedstrijd in het play-off dispuut.

Beide wedstrijden zijn te zien op de Sky Sports Football Red Button.