Fri. May 3rd, 2024

Filipijnse Azkals

ARCHIEF – Filippijnse Azkals tijdens hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Nepal in het Rizal Memorial Stadium. AZKAL’S FOTO

MANILLA, Filipijnen-De Filippijnse Azkals kregen maandag twee doelpunten tegen in de tweede helft om een ​​3-2 nederlaag tegen Chinees-Taipei op te vangen in een natte vriendschappelijke wedstrijd in het Rizal Memorial Stadium.

De ploeg van manager Michael Weiss was niet in staat om hun voorsprong vast te houden tijdens de rust toen het bezoekende Taiwanese team het resultaat na de gelijkmaker van Yao-Hsing Yu op het uur scoorde en het winnende doelpunt van Ming-Wei Lin in blessuretijd kwam.

“We toonden moraal en spirit in de eerste helft, waardoor we in de rust op voorsprong kwamen. Maar zelfs moreel en spirit konden ons niet helpen in cruciale situaties”, zei Weiss nadat hij genoegen nam met een nederlaag in zijn tweede wedstrijd als mentor van Azkals.

Weiss bood een aantal lichtpuntjes op de lange termijn, ondanks het resultaat dat het internationale venster van juni beëindigde. Hij zal eerder ontdekken wat hij hoopt dat een competitieve Azkals zal zijn in de WK / Azië Cup-kwalificatiewedstrijden in november.

Weiss’ laatste ambtstermijn bij de Azkals begon afgelopen donderdag met een 1-0 overwinning op Nepal.

Het was opnieuw een indrukwekkend resultaat voor Chinees-Taipei, dat drie dagen eerder in Bangkok met 2-2 gelijk speelde met Thailand.

Een openingstreffer van Yen-Shu Wu uit een vrije trap twee minuten na de wedstrijd weerhield de Azkals er niet van terug te vechten voor een publiek van 3.758.

Mike Ott scoorde een penalty in de 12e minuut voordat Patrick Reichelt, die ondanks een vervelende snee de vorige keer begon, in de 39e minuut de green scoorde voor de Filippijnse laarzen.

Veteraan-doelman Neil Etheridge, die startte nadat Patrick Deyto de nul hield tegen Nepal, maakte in de tweede helft verschillende reddingen maar toch wist Chinees-Taipei te scoren.

Yu maakte gelijk bij een tegenaanval voordat Wu het bezoekende team weer vooraan zette nadat hij had geprofiteerd van een leeg net nadat Etheridge een vroege poging vanaf de andere kant van de lat had gered.