Sat. Apr 27th, 2024

Jason Day eindigde als 23-under, één slag voor Austin Eckroat en Si Woo Kim; Scottie Scheffler, nummer 2 van de wereld, en Tyrell Hatton uit Engeland eindigden op een gedeelde vijfde plaats; Bekijk het Oak Hill PGA Championship exclusief live op Sky Sports Golf vanaf donderdag om 13.00 uur

Laatste update: 14/05/23 23:49

AT&T Byron Nelson Ronde 4 Hoogtepunten in Texas

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Jason Day had de best mogelijke voorbereiding voor het PGA Championship van volgende week in Oak Hill, aangezien de nummer 35 van de wereld op zondag AT&T Byron Nelson versloeg.

De Australiër, die in 2015 al eens eerder het PGA Championship won, eindigde de week in McKinney, Texas, met een sensationele laatste ronde 62 kort, waarmee hij zijn eerste PGA Tour-titel in vijf jaar behaalde.

Day eindigde het toernooi 23 te kort, één slag voorsprong op Austin Eckroat en Si Woo Kim op de tweede plaats. CT Pan schoot ook een 62 op de laatste dag om alleen op de vierde plaats te zitten met 21 onder.

Scottie Scheffler, de nummer twee van de wereld en favoriet in de thuisstad in de omgeving van Dallas, herstelde zich van een gemiddelde derde ronde door een bogey-vrije 65 te plaatsen. Hij werd vijfde op 20 onder, samen met de Engelsman Tyrrell Hatton (64) en Zecheng Dou (67) uit China.

Day brak door een volgepakt peloton aan de top van het klassement met een negen birdie, bogey-vrij optreden in de laatste ronde op TPC Craig Ranch, waarmee hij de zaken in stijl beëindigde met de laatste van die birdies die cruciaal werden geslagen op de 18e hole.

De 35-jarige nam zijn eerste regelrechte voorsprong toen hij 20 achter Scheffler kwam met een chip-in voor een birdie op par 4 als 12e.

Het is de dertiende overwinning van de voormalige nummer één van de wereld op de PGA Tour, maar zijn eerste sinds hij het Wells Fargo Championship in 2018 won. De eerste keer van de dag was in Byron Nelson in 2010.

Krijg de beste prijzen en boek een ronde op een van de 1.700 cursussen in het VK en Ierland