Tue. May 28th, 2024


Asher Shashaty heeft een unieke stijl, geluid en reeks genres ontwikkeld waar het moeilijk is om niet verliefd op te worden. Door eclectische invloeden, persoonlijke levenservaringen en experimentele onderbouwing in elk nummer te mengen, brengt hij een nieuwe muzikale ervaring op tafel die eenvoudigweg niet kan worden genegeerd.

Nu werkt hij samen met de getalenteerde singer/songwriter Dani King voor zijn opbeurende single ‘Feeling’. Het is een prachtige combinatie van pop en toekomstige bas, naadloos samenkomend voor een pakkend, melodieus volkslied. Asher onthult: “Voordat ik aan dit nummer begon, haalde ik diep adem en dacht na over wat ik er echt voor wilde hebben. Ik heb altijd al gewild dat Dani de zang van het nummer zou doen, dus met dat in gedachten is het gemaakt. Ze bracht muziek tot leven op een manier die ik me niet had kunnen voorstellen, en ik ben vereerd om met haar te mogen werken.”

Danny voegde eraan toe: “Ik heb deze hoofdregel eigenlijk geschreven met mijn Australische vriend, Max Hurrell. Toen we samen in de studio gingen zitten, wilden we een nummer schrijven dat deed denken aan hun tienerliefde. Het goede, het superdramatische en het overkoepelende verhaal van begin tot eind. Asher maakte contact met deze bovenlijn en bracht hem tot leven op een manier waar ik van hou maar die ik nooit had verwacht. Zijn stijl past perfect bij mijn beoogde originele sfeer en ik zou niet meer van dit nummer kunnen houden.”

We hadden ook de kans om enkele vragen te stellen over hun proces, wie hen inspireert en nog veel meer. Genieten!

Hebben jullie in het verleden samengewerkt?

Asher: We hebben in het verleden niet samengewerkt, maar we zullen in de toekomst meer samenwerken! Verwacht snel weer een van ons!

dani: Dit was onze eerste samenwerking samen en het zal niet de laatste zijn! We hebben allebei erg genoten van het proces en we hebben al een ander nummer in de maak.

Asher, je zei dat het productieproces voor jou anders was. Kunt u dit alstublieft uitbreiden?

Asher: Ik dacht na over wat ik wilde dat het nummer zou zijn en zette mijn volledige intentie erin. Ik kronkelde heel snel en snel door projecten zonder veel na te denken over elke beslissing die ik nam. Dit nummer hielp me beseffen dat ik met veel meer doel wil schrijven.

Welke artiesten inspireren jullie allemaal op dit moment?

Asher: Enkele van mijn inspiratiebronnen zijn Flume, Just A Gent en NGHTMRE.

dani: Laten we eerlijk zijn, ik ben een songwriter in hart en nieren. Songwriters die ik de laatste tijd misloop zijn Dezi, Chandler Leighton, Gracie Van Brunt, Luma, Soundr, Meggie York, Bekend als Nat, Monika Santucci en vele anderen. Ik hou ervan om mijn vrienden te zien slagen en ze zijn allemaal waanzinnig getalenteerd. Ik heb ook veel inspiratie opgedaan in mentoring – ik geef les in vocale productie en songwriting, en mijn vocale productiestudenten zijn allemaal geweldige songwriters. Sara Benyo, Keliza, Sonja Marie, om er maar een paar te noemen!

Wat kun je nog meer delen dat jullie dit jaar te wachten staat?

Asher: mijn debuutalbum Astrale Lente komt uit op 17 februari! Enkele nummers zijn onder meer “Urban Forest” met Miyoki (die redactionele ondersteuning kreeg van Spotify), “What I Need” met Misdom en “Feeling” met Dani King!

dani: Ik heb muziek met Riot Ten en Mashbit die later dit jaar uitkomt, samen met een geweldige samenwerking met Sippy op het nieuwe label van Allison Wonderland, FMU Records. Ik heb ook een ander nummer dat uitkomt op 15/02 met Outlandr op NCS. We hebben een heleboel grote releases gepland dit jaar en meer festivaloptredens die bij die releases horen! Ik ben erg opgewonden om te zien wat de rest van het jaar voor ons in petto heeft en we zijn nog maar net begonnen.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover