Mon. May 6th, 2024

Liverpool tegen Arsenal

Voetbal – Premier League – Liverpool v Arsenal – Anfield, Liverpool, Groot-Brittannië – 9 april 2023 Roberto Firmino van Liverpool viert zijn tweede doelpunt REUTERS/Phil Noble

LIVERPOOL, Engeland-Arsenal Arsenal’s greep op de titelrace in de Premier League werd losser toen Liverpool een comeback maakte en met 2-2 gelijk speelde in een intens duel op Anfield op zondag.

De Noord-Londenaren waren op weg naar hun eerste competitiezege tegen Liverpool sinds 2012, een achtste competitiezege op rij en maar liefst drie punten in hun zoektocht naar het kampioenschap, met een 2-0 voorsprong.

Maar Liverpool ontwaakte uit hun slaap en terwijl het publiek het volume hoger zette, keerden ze terug en Roberto Firmino kopte een gelijkmaker in de 87e minuut die de tribunes in razernij bracht en ook zou zijn toegejuicht door Manchester City-fans.

De situatie had verder kunnen verslechteren voor de ploeg van Mikel Arteta, aangezien Mo Salah, die het eerste doelpunt van Liverpool scoorde en vervolgens een penalty in de tweede helft miste, een late kans kreeg en op briljante wijze werd ontkend door Arsenal-doelman Aaron Ramsdale.

Ramsdale maakte vervolgens een nog meer wonderbaarlijke redding van Ibrahima Konate in een ademloze spreuk in blessuretijd.

Terwijl het stof neerdaalde na een turbulente run die alles had, stond Arsenal, op jacht naar hun eerste titel sinds 2004, zes punten voor op Manchester City, maar de titelverdediger heeft nog een wedstrijd te spelen en zal later dit seizoen ook thuis tegen Arsenal spelen. .

Arsenal heeft 73 punten uit 30 wedstrijden, terwijl Liverpool achtste staat met 44 punten.

Een wedstrijd die somber begon op de 34e verjaardag van de Hillsborough-ramp, werd ontsierd door een moment van stilte, explodeerde en omvatte zelfs een vermeende elleboog door een assistent-scheidsrechter van Liverpool’s Andy Robertson.

“Wow! Heel intens spel. Het spel was onder controle, maar daarna kregen we een heel slordig doelpunt tegen en veranderde het tempo van het spel”, zei Arsenal-manager Arteta.

“Het werd een heel voorbijgaand spel, heel chaotisch. Liverpool kan drie of vier keer scoren. Het is waar dat we er twee of drie hadden kunnen scoren, dus misschien is de score uiteindelijk wel terecht.”

Arsenal nam een ​​vroege voorsprong toen spits Gabriel Martinelli zich in de achtste minuut losmaakte na een vloeiende beweging waarbij Bukayo Saka betrokken was en onder druk een schot langs Liverpool-doelman Alisson wist te krullen.

Met Liverpool in de war, zette Martinelli voor Gabriel Jesus in de 28e minuut naar huis.

Arsenal was op een hoogtepunt, maar dat veranderde allemaal toen Gunners-middenvelder Granit Xhaka en Liverpool-speler Trent Alexander-Arnold in een akelige vechtpartij terechtkwamen.

Plots steeg het decibelniveau en daalde Salah in de 42e minuut, toen Diogo Jota de pass van Curtis Jones raakte en die Jordan Henderson overstak om te porren en de Egyptische spits finishte.

“Als Anfield-fans slapen, maak ze dan niet wakker. Laat ze. Xhaka maakte het publiek wakker”, zei voormalig Manchester United-verdediger en Sky Sports-analist Gary Neville.

Liverpool nam na rust de leiding en kreeg in de 58e minuut een strafschop nadat Rob Holding een fout maakte op Jota. Maar Salah miste zijn tweede strafschop op rij door naast te schieten.

Zijn blos bleef gedeeltelijk gespaard toen Firmino, als invaller, aan kop ging in een voorzet van Alexander-Arnold.

Op de vraag wat het resultaat deed voor zijn titelhoop, zei Arteta: “We zijn verder gegaan. Overtuig ze om te blijven spelen zoals wij deden in de eerste 30 minuten.”