Mon. Feb 26th, 2024Vorig jaar onthulde de oude Duran Duran-gitarist Andy Taylor dat hij gediagnosticeerd was met stadium vier uitgezaaide prostaatkanker. Nu, in een nieuw interview met Channel 5 News, deelde de artiest een positieve kijk op de situatie en beloofde hij dat “ik het leven ga leiden” ondanks het feit dat ik met een ongeneeslijke ziekte te maken heb.

Taylor werd ongeveer vier jaar geleden gediagnosticeerd met prostaatkanker en zei dat hij aanvankelijk niet veel had nagedacht over de pijn die hij had voordat hij werd uitgecheckt. “Ik was aan het rennen en ik begon op te merken wat je zou denken dat een soort jichtige pijn was, en ik heb er nooit meer over nagedacht”, herinnert hij zich. “Ik begon deze symptomen te krijgen, ik herkende ze niet voor wat ze konden zijn, en toen merkte ik dat ik in mijn nek iets had dat op tumoren leek.”

Toen hij zijn diagnose kreeg, liet Taylor doorschemeren dat hij zich niet al te veel zorgen maakte omdat zijn vader prostaatkanker had. “[The consultant] zei: ‘Maar het is fase vier, metastatisch’, herinnerde de artiest zich. “Wat een doodvonnis.”

“Niemand had op die dag voorbereid kunnen zijn”, zei Taylor.

De gitarist maakte zijn diagnose pas vorig jaar openbaar, toen zijn gezondheid hem belette Duran Duran’s Rock and Roll Hall of Fame-introductieceremonie bij te wonen. Toch zei Taylor, ondanks deze tegenslag, dat ze zich probeert te concentreren om het meeste uit het leven te halen. “Ik dacht gewoon: ‘Ik ga het leven leiden’,” zei hij. “Ik heb sindsdien drie platen gemaakt, ben op pad gegaan met een paar vrienden van mij, de band Reef, en heb een paar shows gespeeld, die fantastisch waren. Ik vertel mensen vaak dat elke minuut als een uur is, en elke dag als een week. Je wilt echt het maximale uit het leven halen. Bekijk hieronder het volledige interview van Taylor met Channel 5.

Taylor speelde gitaar in Duran Duran van 1980 tot 1986, en opnieuw van 2001 tot 2006. Vorig jaar betrad de band de Rock Hall naast Eminem, Dolly Parton, the Eurythmics, Carly Simon, Lionel Richie en Pat Benatar.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover