Thu. Apr 25th, 2024

Andy Murray volgde mede-Brit Emma Raducanu toen hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld op de Miami Open na een verlies op twee sets tegen Dusan Lajovic.

De 35-jarige verloor met 6-4 7-5 van zijn Servische tegenstander – uren nadat Raducanu bij de vrouwen werd uitgeschakeld in een verlies van drie sets tegen Bianca Andreescu.

Murray wilde herstellen van zijn verlies in de derde ronde tegen Jack Draper vorige week in Indian Wells, maar gleed uit tegen de nummer 76 van de wereld, die in iets meer dan 90 minuten won.

Murray, nummer 52 van de wereld, slaagde er niet in om de kansen op breekpunten in de eerste set te verzilveren en brak vervolgens om met 4-3 te vallen voordat Lajovic de set in 42 minuten afsloot.

Lajovic kwam in de wedstrijd op 5-4 in de tweede set alleen voor Murray om te breken – maar de Schot verloor zijn volgende servicegame en zijn tegenstander sloot zijn eerste hardcourt-overwinning van het seizoen 2023 af.

Murray – kampioen van dit evenement in 2009 en 2013 – zou een mogelijke ontmoeting in de derde ronde met de nieuwe wereldkampioen nummer 1 Carlos Alcaraz in Miami in de gaten houden, maar dat vooruitzicht zou nu kunnen wachten op Lajovic als hij Maxime Cressy overwint en Alcaraz Facundo Bagnis verslaat.

Het toernooi van Kyle Edmund eindigde ook vroeg toen hij verloor van Wu Yibing met 7-5 7-5 in zijn eerste wedstrijd sinds de Australian Open.