Alun Wyn Jones en Justin Tipuric: Kapiteins uit Wales nemen maanden voor het WK afscheid van het internationale rugby


Alun Wyn Jones en Justin Tipuric hebben afscheid genomen van het internationale rugby

Alun Wyn Jones en Justin Tipuric hebben afscheid genomen van het internationale rugby

Alun Wyn Jones en Justin Tipuric kondigden slechts vier maanden voor de start van de Rugby World Cup-campagne in Wales hun pensionering aan bij het internationale rugby.

Beide spelers werden eerder deze maand door de Wales-manager Warren Gatland genoemd in een uitgebreide trainingsploeg van 54 man voor de Rugby World Cup.

Jones, 37, is de speler met de meeste limieten in het internationale rugby – hij verdiende 158 interlands voor Wales en 12 voor de British and Irish Lions.

“Na te zijn geselecteerd in de voorlopige selectie voor de Rugby World Cup van dit jaar en na een voortdurende dialoog met de technische staf en de WRU, heb ik besloten om terug te treden uit het internationale spel”, zei Jones in een verklaring op sociale media.

“Dus na 17 jaar kijk ik terug op speciale herinneringen met Welshe grootheden en toekomstige Welshe grootheden.

“Mijn grootvader en vader koesterden mijn passie voor rugby in mijn jeugd, en dat is de hele tijd doorgegaan. De kans om een ​​professional te worden in de sport waar ik van hou was een droom die uitkwam, en het vertegenwoordigen van mijn thuisregio, de Ospreys, en de clubs in de regio, met name de Mumbles en vooral Bonimaen, die me door mijn vormende jaren hebben geleid, was meer dan genoeg. bijzonder en iets waar ik enorm dankbaar voor ben.

“Enorm bedankt aan de staf en spelers die deel uitmaakten van mijn reis, ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst.

“Aan de supporters, bedankt voor jullie steun en voor het nog gedenkwaardiger maken van de meest speciale gelegenheden.

“Voor de mensen die het dichtst bij me staan, mijn familie, ik had het niet zonder jullie kunnen doen. Door blessures, verliezen en successen ben je er altijd geweest en zal je er zijn voor wat er daarna komt.

“Ondanks alles wat ik heb bereikt, zullen mijn kinderen altijd mijn grootste prestatie zijn.”

De 33-jarige Tipuric was de aanvoerder van Wales tijdens de najaarsinternationals van vorig jaar, maar kondigde vrijdag zijn verrassende pensionering aan.

“Tijdens het laagseizoen heb ik tijd gehad om na te denken over mijn spelerscarrière en nu voelt het als het juiste moment om afstand te nemen van het internationale rugby”, zei Tipuric in een verklaring.

“Het was een voorrecht om het shirt van Wales te mogen dragen en er mooie herinneringen aan te hebben.

“Ik wil alle spelers en coaches bedanken waarmee ik de afgelopen jaren heb mogen werken en de geweldige steun die ik heb gekregen van het publiek in Wales.

“Ik kijk ernaar uit om meer tijd thuis door te brengen en al mijn energie te steken in het spelen voor mijn thuisregio, de Ospreys.”

Jones ‘internationale carrière begon in 2006 en hij was voor het eerst aanvoerder van Wales in 2009. Hij werd vaste aanvoerder in 2017 en heeft het Welshe record voor de meeste caps als aanvoerder met 52.

Hij leidde het team naar de Six Nations Grand Slam in 2019 en werd dat jaar uitgeroepen tot speler van het toernooi. Met Wales won hij vijf Six Nations-titels, waaronder drie Grand Slams. Hij nam ook deel aan vier World Cups voor Wales in 2007, 2011, 2015 en 2019.

Jones is een van de slechts vier spelers die zijn geselecteerd om op vier Britse en Ierse Lions-tours te spelen. Hij was de aanvoerder van de ploeg tijdens de tournee van 2021 door Zuid-Afrika en was ook de aanvoerder van de beslisser van de 2013-serie tegen Australië.

Tipuric maakte zijn debuut in Wales in 2011 en hielp hen de Six Nations te winnen in 2012, 2013, 2019 en 2021. Hij maakte ook deel uit van de ploeg uit Wales die de kwartfinales van de Rugby World Cup in 2015 en de halve finales in 2019 bereikte.

Hij nam deel aan drie Lions-tours en verdiende één cap.

Source by rezal