Tue. Apr 30th, 2024

Ja Morant Grizzlies NBA

ARCHIEF – Ja Morant #12 van de Memphis Grizzlies assisteert tijdens de tweede helft tegen de Houston Rockets op FedExForum op 22 maart 2023 in Memphis, Tennessee. Justin Ford/Getty Images/AFP

Ja Morant en Desmond Bane voegden 52 punten toe om de bezoekende Memphis Grizzlies te helpen de Atlanta Hawks met 123-119 te verslaan en hun winning streak uit te breiden naar zes wedstrijden op zondag.

Morant scoorde in zijn eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer van een schorsing van acht wedstrijden 27 punten en had zes assists. Morant sloeg drie vrije worpen met 2:35 over om de Grizzlies een voorsprong van zes punten te geven en een comeback in Atlanta af te weren.

Bane scoorde 25 punten, inclusief een 1:39 koppelingsmand, met vijf assists.

Memphis (47-27) behaalde ook elk 15 punten en acht rebounds op Jaren Jackson Jr. en Xavier Tillman sr.

Atlanta (37-38) stond onder leiding van Trae Young met 28 punten en 10 assists en Clint Capela met 18 punten en 16 rebounds. De’Andre Hunter keerde terug na het missen van de wedstrijd van zaterdag met een zere knie en scoorde 17.

Atlanta scoorde meer dan 100 punten in 50 opeenvolgende wedstrijden, de op een na langste reeks in de geschiedenis van de franchise en de langste in de NBA.

Atlanta staat nu op de gedeelde 8e plaats in de Eastern Conference met Toronto, dat zondag Washington versloeg.

De Grizzlies profiteerden van Atlanta’s slechte 3-punts schieten (1-uit-9) in het eerste kwartaal om een ​​voorsprong van 34-27 te nemen. Memphis leidde in het tweede kwart met maar liefst acht punten en stond bij rust met 61-56 voor.

De eerste helft eindigde toen Jackson of the Grizzlies het schot van John Collins blokkeerde en de aanvaller met nog zes seconden te gaan op het veld gooide. Jackson werd opgeroepen voor een overtreding en beoordeelde een coach ter discussie, evenals Memphis-hoofdcoach Taylor Jenkins, die in bedwang moest worden gehouden.

De Grizzlies betwistten de vrije trap en die werd teruggedraaid, maar de twee coaches bleven staan. Young sloeg beide vrije worpen.

De wedstrijd was driemaal gelijk in het derde kwart, maar Memphis herwon de controle en leidde met 96-89 bij het ingaan van het laatste kwart. The Hawks stonden tweemaal op één punt, maar een run van 12-4 – veroorzaakt door vijf punten van back-up David Roddy – verlengde de voorsprong naar 112-103 met 6:50 over.

Memphis keert dinsdag terug naar huis om tegen Orlando te spelen in de eerste van drie wedstrijden. Atlanta voltooit dinsdag de homestand van drie wedstrijden tegen Cleveland.