Tue. Apr 30th, 2024

BESTAND–Jordan Clarkson #00 van de Utah Jazz reageert na scoren tijdens verlengingen in het Smoothie King Center op 23 oktober 2022 in New Orleans, Louisiana. Jonathan Bachman/Getty Images/AFP

Lauri Markkanen scoorde 28 punten, pakte 12 rebounds en maakte een belangrijk verdedigend spel om de Utah Jazz vrijdagavond naar een 112-108 overwinning te leiden op de Orlando Magic in Salt Lake City.

Jordan Clarkson voegde 23 punten en 12 rebounds toe, en rookie Walker Kessler voegde 13 punten, negen rebounds en zeven blokken toe aan de overwinning.

Franz Wagner leidde Orlando met 26 punten, terwijl rookies Paolo Banchero en Wendell Carter Jr. scoorde elk 19 punten voor Orlando.

The Magic kwam in de afgelopen vier minuten tot een rally van zeven punten om kort de leiding te nemen voordat de Jazz hun tweede opeenvolgende overwinning afsloot, wat de eerste keer in bijna vier weken was dat ze back-to-back wonnen.

Kessler pakte een belangrijke aanvallende rebound met nog 11,8 seconden te gaan nadat Collin Sexton, die 18 punten van de bank had, twee vrije worpen miste in een eenpuntswedstrijd. Het centrum sloeg vervolgens twee koppelingsvrije worpen na een fout van Banchero.

Markkanen bedierf de daaropvolgende gelijkmaker van Orlando en blokkeerde de driepuntspoging van Wagner. Markkanen pakte de losse bal en raakte een van de twee vrije worpen om de overwinning binnen te halen.

Clarkson bezorgde Utah halverwege het vierde kwartaal een voorsprong van 10 punten door drie vrije worpen te maken. The Magic halveerde de voorsprong toen Banchero scoorde met 3:13 over om Utah op 105-100 te zetten.

De Jazz, die 11 van hun 24 omzet hadden in het slordige vierde kwartaal, werden puntloos gehouden totdat Sexton scoorde met nog 59 seconden te gaan. The Magic nam een ​​voorsprong van 106-105 op een schot van Mo Bamba met nog 1:18 over.

De teams wisselden leads uit op volgende bezittingen, totdat Utah met nog 32,5 seconden te gaan voorgoed de leiding nam op een rit van Clarkson.

De Jazz nam hun grootste voorsprong van 11 punten in het eerste kwartaal op een 3-punter van Markkanen, en had daarna een voorsprong van vijf punten tijdens de rust en na het derde kwartaal.

Orlando schoof op naar 2-2 tijdens hun roadtrip van vijf wedstrijden op de Western Conference, die zondag eindigt in Denver. Utah ontvangt zaterdagavond Philadelphia.