Fri. Mar 29th, 2024

Doelpunten van Rafaelle Souza en Stina Blackstenius zorgden ervoor dat Arsenal een geweldige comeback maakte door 2-2 gelijk te spelen in Wolfsburg in de heenwedstrijd van hun halve finale van de Women’s Champions League.

Het was een broodnodig resultaat aan het einde van een schadelijke week voor de Gunners. Kapitein Kim Little en vice-kapitein Leah Williamson zijn beiden uitgesloten voor dit seizoen vanwege een blessure en leden woensdag een 1-0 nederlaag tegen Manchester United in de WSL.

Maar de loting van zondag toonde aan dat er nog veel te vechten valt bij Arsenal, hoewel ze het hen niet gemakkelijk hebben gemaakt.

Ze kwamen in de 19e minuut op achterstand toen Champions League Dames-topscorer Ewa Pajor scoorde. Door een slechte fout van de verdediging van Arsenal kon Sveindis Jane Jonsdottir in de 24e minuut de voorsprong van Wolfsburg verdubbelen.

Maar de comeback begon toen Rafaelle Souza vlak voor rust uit een hoekschop naar huis kopte om zijn eerste Europese doelpunt te scoren. Het was vervolgens een uitstekende klik tussen Victoria Pelova en Stina Blackstenius die laatstgenoemde in de 69e minuut de gelijkmaker zag scoren.

Wolfsburg drong hard aan op een laat derde doelpunt, maar Arsenal overleefde de aanval en zette op 1 mei een verrukkelijke terugwedstrijd op in de Emirates, wanneer de Gunners ernaar streven hun eerste Europese finale sinds 2007 te bereiken.

Hoe Arsenal reageerde in Wolfsburg

Stina Blackstenius legt de lat hoger voor Arsenal
Fotograaf:
Stina Blackstenius maakte in de tweede helft gelijk voor Arsenal

Het was een zeer rustige start in de Volkeswagen Arena, maar Wolfsburg kwam met de eerste trap aan weerszijden van de wedstrijd op voorsprong. Jonsdottir vond Pajor’s run van achteren en het was een prima finish in de verre hoek van de spits.

Vijf minuten later voegde Jonsdottir een tweede toe na een slechte fout van twee van Arsenal’s meer ervaren spelers. Rafaelle’s pass naar Jen Beattie zeilde langs de verdediger, met de vleugelspeler van Wolfsburg op de loer voordat hij langs Manuela Zinsberger volleyde.

Nieuwskoppen van het team

• Arsenal heeft hun eerste elftal genoemd sinds Leah Williamson dit seizoen werd uitgesloten met een ACL-scheur.
  • Jen Beattie was een van de drie backs naast Lotte Wubben-Moy en Rafaelle Souza. Steph Catley en Katie McCabe keerden ook terug naar de XI, waarbij McCabe de aanvoerdersband overnam.

Jonsdottir had meteen een derde kunnen toevoegen, maar ze voelde een kopbal van dichtbij over de lat vliegen. Wolfsburg zag er een groot deel van de eerste helft zelfverzekerd uit, maar hun verdediging werd vlak voor rust doorbroken.

Het woeste schot van Frida Maanum werd van achteren gezien voor een hoekschop, die werd gevonden bij de achterpaal. Rafaelle liep langs Lena Oberdorf om langs de doelman te koppen om Arsenal een kans te geven.

Ewa Pajor van Wolfsburg viert zijn eerste doelpunt
Fotograaf:
Ewa Pajor van Wolfsburg viert zijn eerste doelpunt tegen Arsenal

In de eerste 20 minuten van de tweede helft was het spel nogal onsamenhangend en verward, maar Wolfsburg kwam in de 67e minuut dicht bij de derde. Invaller Tabea Wassmuth kopte van dichtbij de lat binnen.

Het was ook een grote misser, want Arsenal maakte minuten later gelijk. Pelova werd gemarkeerd door Lotte Wubben-Moy en versloeg Dominique Janssen vanaf de linkerkant van het strafschopgebied. Zijn bruisende voorzet vanaf het zestienmetergebied werd vervolgens gehaakt door Blackstenius om de comeback van de Gunners te voltooien.

Wolfsburg had voor het einde van de wedstrijd een derde moeten toevoegen, aangezien Arsenal gevaarlijk bleef leven. Voormalig topscorer Jill Roord schoot naast de paal, waarbij ook Jonsdottir en Wassmuth dichtbij kwamen. Op de een of andere manier hielden de Gunners stand na terugvechten, waardoor het speelveld voor de terugwedstrijd op 1 mei gelijk was.

Sveindis Jonsdottir van Wolfsburg viert feest na de 2-0
Fotograaf:

Skinner: Arsenal heeft nu een fantastische kans om de finale te bereiken

Rehanne Skinner op Sky Sports News:

“Arsenal maakte een storm, Wolfsburg kreeg drie kansen laat, maar Arsenal heeft nu een fantastische kans om de finale te bereiken als ze elkaar weer ontmoeten in het Emirates.

“Er waren twee zeer competitieve teams die probeerden het beste uit de wedstrijd te halen. Met dank aan Arsenal, ze stonden achter in het spel, maar wilden graag hun werk doen en maakten het Wolfsburg erg moeilijk.

“En nu hebben ze de mogelijkheid om thuis te spelen terwijl ze het ze echt moeilijk kunnen maken en ze nu in een goede positie verkeren.”