Sat. Dec 9th, 2023


Iga Swiatek (POL) viert feest na het behalen van een punt tegen Ons Jabeur (TUN) (niet afgebeeld) in de finale van het damesenkelspel op dag dertien van het US Open-tennistoernooi van 2022 in het USTA Billie Jean King Tennis Center.

ARCHIEF – Iga Swiatek uit Polen. Robert Deutsch – USA TODAY Sport

De nummer één van de wereld, Iga Swiatek, zei woensdag dat ze een seizoen 2022 achter zich zal laten om zich te concentreren op het blijven aan de top van het vrouwenvoetbal.

De Poolse ster won acht titels in het enkelspel, waaronder de French en US Open, in een geweldig seizoen waarin ze een leidende positie innam aan de top van de ranglijst, ruim voor de als tweede geplaatste Ons Jabeur uit Tunesië.

De 21-jarige erfde de eerste plaats met het schokkende pensioen van de Australische Ashleigh Barty in maart, maar heeft die sindsdien opgeëist.

“Ik ga proberen alles wat er vorig jaar is gebeurd eruit te knippen en me alleen op de toekomst te concentreren, omdat ik het gevoel heb dat ik veel ervaring kan opdoen met deze toernooien van vorig jaar”, zei ze voorafgaand aan de gemengde opening. United Cup-teams in Brisbane.

“Ik wil er niet te gehecht aan raken, want ik wil vooruit en me concentreren op mijn volgende doelen.”

Swiatek gaf toe dat ze gemengde gevoelens had toen ze nummer één werd na Barty’s pensionering, niet zeker of ze het verdiende.

“In het begin had ik het gevoel dat ik niet zeker wist of dit mijn plek was om te zijn”, zei ze. “Ash, ze leek een geweldig rolmodel voor iedereen wat betreft gedrag op het veld, maar ook daarbuiten, dus ik had het gevoel dat ze de lat behoorlijk hoog legde.

“Ik moet mensen laten zien, maar ook mezelf laten zien dat ik op de goede plek zit.

“Ik ben supertrots op mezelf”, voegde ze eraan toe. “Ik voel enorme voldoening, omdat ik mijn hele leven heb gewerkt om hier te komen. Ik denk echt niet dat het voor mij mogelijk is.

“Zelfs nu heb ik het gevoel dat er veel is dat ik kan veranderen en verbeteren.”

Polen trapt zaterdag hun United Cup in Brisbane af tegen Kazachstan, waarbij Swiatek het in de openingswedstrijd opneemt tegen Yulia Putintseva.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover