Fri. Mar 29th, 2024

West Bromwich Albion klimt naar de vijfde plaats in het Sky Bet Championship met een 1-0 overwinning op Coventry City.

De 15 minuten durende aanval van Grady Diangana zorgde ervoor dat de ploeg van Carlos Corberan hun zesde opeenvolgende thuisoverwinning veiligstelde zonder een doelpunt tegen te krijgen.

Albion heeft in meer dan 11 uur voetbal – 697 minuten – in alle competities geen thuisdoelpunt tegen gekregen.

West Brom had goede waarde voor hun terugkeer naar winnende manieren nadat Jed Wallace de paal raakte en verdere kansen miste, terwijl Daryl Dike twee kansen afwees.

Ze werden gedwongen tot een onverwachte verandering toen doelman Alex Palmer geblesseerd raakte, dus er was een terugroepactie van David Button.

In een open, end-to-end begin van de wedstrijd waren er uitstekende kansen voor beide partijen.

Maar het waren de gastheren, gesteund door een kwaliteitsaanbod van nieuwkomers Marc Albrighton en Wallace, die zegevierden.

Grady Diangana scoorde het winnende doelpunt voor West Brom
Afbeelding:

Dike miste een glorieuze kans om Albion op voorsprong te zetten toen hij een voorzet van Albrighton binnenkopte.

Kort daarna kreeg Coventry de kans om die overtreding te bestraffen, maar Viktor Gyökeres kon alleen langs het middendoel van Jamie Allen kijken.

Albion reageerde met een schot van Wallace, die vanaf de rand van het strafschopgebied over de lat schoot.

Wallace rondde bijna een prachtige actie af, maar die raakte de basis van de paal en Diangana kon de rebound niet omzetten.

Maar Albion nam de leiding met een kwartier gespeeld toen Diangana van dichtbij geen fouten maakte nadat Wallace had geknikt na een lange inworp van Darnell Furlong.

Wallace boog zich vervolgens comfortabel over de lat met een openingsschot uit een hoekschop voordat hij slechts enkele centimeters verwijderd was met een schuin schot nadat hij een pass afsneed en van links binnenstormde.

Albion had hun eerste opening van de tweede helft toen Dike werd weggewerkt door de pass van Ok Yokuslu, maar doelman Ben Wilson niet kon vinden.

Coventry, dat gedurende lange delen van de tweede helft veel balbezit had, maakte in de 61e minuut een drievoudige wissel met de introductie van Josh Wilson-Esbrand, Josh Eccles en Matty Godden.

Maar ze worstelden om een ​​vastberaden Albion-verdediging af te breken, niet gewend om doelpunten tegen te gaan in het bijzijn van hun eigen fans.

The Sky Blues dreigden met een vrije trap van Gustavo Hamer die Button doorzette, maar Gyokeres had het beter moeten doen vanaf de rand van het strafschopgebied toen hij over schoot na de pass van Allen.

De beheerders…

West Brom-manager Carlos Corberan: “Als je een wedstrijd verliest, heb je het over een crisis. Als je een wedstrijd wint, heb je het over dit (de eerste twee).

“Mijn mentaliteit is om goed te blijven spelen, want ik weet dat als mijn team beter speelt, we meer kansen hebben om de wedstrijd te winnen. En hoe meer games we winnen, hoe beter we aan tafel zullen staan.

“Daarvoor hebben we positieve resultaten nodig en de belangrijkste manier om positieve resultaten te behalen is door positieve prestaties neer te zetten. Dit is dus onze focus.

“Elke keer dat we hier voor onze fans staan, zijn we blij om ze trots te maken.

“Het idee was om het resultaat van het eerste tot het laatste moment te krijgen. We proberen agressief te zijn in de verdediging en we proberen met veel persoonlijkheid te spelen in de aanval en dominant te zijn.

“Het niveau van betrokkenheid, persoonlijkheid en concentratie was erg hoog. Dat niveau stelde ons in staat om de wedstrijd te winnen en het behaalde resultaat te verdienen. Het was de juiste reactie die we nodig hadden en de juiste mentaliteit om de wedstrijd uit te spelen.

“De tweede helft was anders en we konden het niet op hetzelfde niveau controleren, maar voor mij was het team door de wissels evenwichtiger.”

Coventry-manager Mark Robins: “De eerste helft was niet geweldig, dus wie je ook speelt, je kunt niet zo beginnen, dus het viel tegen.

“Als je in deze competitie met de voorste voet begint, kun je ze terugduwen, maar dat konden we niet.

“Ze kwamen op ons af en we gingen er niet mee om – we waren slordig en er was een Ben Wilson-bal waar we sneden en die begon met onze gedachten te spelen.

“Het was teleurstellend en het doelpunt maakte dat nog erger. We hadden een kans die heel goed gevormd was toen we naar rechts gingen en de bal in het strafschopgebied legden en Viktor Gyokeres was slechts enkele centimeters verwijderd van het lege doel.

“Maar het was niet genoeg en we praatten erover tijdens de rust en we begonnen iets beter.”