Tue. Apr 16th, 2024

Louie Ramirez Imus

Louis Ramirez. De turffoto van Spikers

MANILLA, Filippijnen – Gesteund door zijn succesvolle stint op de NCAA-zandbaan, vertoonde Louie Ramirez geen tekenen van vermoeidheid toen hij Imus door een Sta. Rosa, 25-22, 28-26, 29-31, 25-16, op de Spikers’ 2023 Open Turf Conference op zondag in Paco Arena.

Ramirez, die vers was van een 11-game sweep om het seizoen 98 NCAA Men’s Beach Volleyball Tournament op Subic op zaterdag te regeren, maakte een spetterend debuut met zijn nieuwe clubteam, waarbij hij een game-high 17 punten losliet, gebaseerd op 15 aanvallen en twee blokken, die van de bank komen.

“De overstap van het strand naar het platteland was niet makkelijk. Mijn lichaam voelde zwaar aan. Maar mijn vastberadenheid om binnen te spelen heeft me geholpen”, zei de ster van de Perpétuo Socorro University, die vorig jaar voor Cignal speelde.

“Toen we de derde set verloren, zeiden mijn teamgenoten dat ze de wedstrijd in de vierde wilden afmaken. Dus we kwamen uit de nederlaag en speelden beter. Ik zorgde er gewoon voor dat ik gelijke tred hield met mijn teamgenoten, ‘voegde Ramirez toe nadat hij de leiding had genomen over zijn dominante vierde set om de wedstrijd te beëindigen.

Naast Ramirez zorgde de lokale Imus-setter Ish Polvorosa voor zijn briljante frame voor de AJAA Spikers met maar liefst 30 sets, waarbij Kim Malabunga en Josh Villanueva respectievelijk 14 en 11 punten behaalden.

Imus-coach Sammy Acaylar was echter niet overtuigd van zijn Spikers’ Turf-debuut als Sta. Rosa maakte gebruik van haar beperkte voorbereiding na een wankel optreden in de tweede en derde set.

“Kortom, ik ben niet tevreden met de prestatie van mijn team. Hoewel we de wedstrijd hebben gewonnen, is het geweldig dat we die wedstrijd hebben gewonnen, maar we hebben nog steeds moeite om alle spelers te krijgen en intact te blijven tijdens de training. In feite hadden we maar twee dagen om ons voor te bereiden met slechts acht spelers”, aldus Acaylar.

“Dit is de eerste keer dat we compleet zijn. Ze zijn allemaal goed, ik respecteer hun capaciteiten, maar we moeten als één team werken, onze fouten corrigeren en gefocust blijven op de training voor de volgende wedstrijden.”

Ramirez begon laat in de tweede set de leiding te nemen en sloeg de cruciale kills om het team van Cavite een voorsprong van twee sets te geven.

Maar Sta Rosa weigerde weggevaagd te worden toen het duo van Yoyong Mendoza en Kevin Montemayor hun team op het setpoint optilde, 24-22, alleen voor Imus om een ​​gelijkspel af te dwingen toen Bonjomar Castel Mendoza blokkeerde. De City Lions toonden gratie onder druk en behielden driemaal hun voorsprong op het setpoint, maar konden niet afsluiten omdat Montemayor cruciale fouten maakte, maar hij wankelde nooit en sloeg back-to-back spikes om de derde set te winnen.

De AJAA Spikers kwamen sterk terug nadat ze er niet in waren geslaagd de wedstrijd te vegen, Game 4 domineerden op 18-12 en keken nooit meer achterom om het Laguna-team naar hun eerste verlies te sturen.

Sta. Rosa, die zijn tweede seizoen op Spikers’ Turf speelt met een gereviseerde selectie, had 37 fouten in de wedstrijd met Montemayor aan de leiding met 16 punten op 13 aanvallen, twee azen en een blok.

Harvey Quezada en Gabriel Magsino hadden elk 13 punten, Mendoza scoorde 12 punten en Sarijil Bakil voegde er 10 toe.