Fri. Mar 29th, 2024

Arron Reed scoorde op het laatste moment een poging om Sale een dramatische overwinning te bezorgen op Bath in de Gallagher Premiership; Bath overwon een achterstand van 22-3 en leidde tot Reed’s dooddoener

Laatste update: 27/01/23 23:04

Sale's Arron Reed scoort een poging op het laatste moment

Sale’s Arron Reed scoort een poging op het laatste moment

Arron Reed scoorde op het laatste moment een poging in Sale’s dramatische 30-27 Gallagher Premiership-overwinning op een resistente Bath-ploeg, die drie spelers gele kaarten zag pakken in het AJ Bell Stadium.

De 17 punten van aanvoerder Ben Spencer op bezoek zetten Bath op scherp terwijl ze terugvochten van 22-3 naar een voorsprong van 27-25 voordat Reed de hoek in dook.

Pogingen in de eerste helft van Joe Carpenter, Sam Dugdale, Tom Roebuck en Tommy Taylor gaven de gastheren de controle, hoewel Niall Annett’s late poging in de eerste helft de bezoekers enige hoop gaf.

De poging van Jonathan Joseph zette de comeback voort en – ondanks gele kaarten voor Max Ojomoh en Cameron Redpath – zorgde Spencers bekering van zijn eigen poging ervoor dat de bezoekers de leiding namen, alleen voor Reed’s late score om de volle vijf punten te pakken.

De avond van Bath in het AJ Bell Stadium kende een vreselijke start, met Will Butt die naar de prullenbak werd gestuurd wegens gevaarlijk spel toen vleugelverdediger Carpenter een hoge bal probeerde te claimen met slechts een minuut op de klok.

Met het mansvoordeel nam Sale al snel de leiding. Scrumhalf Gus Warr vuurde een krachtig schot af achter de verdediging van de bezoekers, waarbij Carpenter de aanloop naar de bal won en dook.

Spencers strafschop voor de palen bracht de stand na vijf minuten op 5-3, maar de aanvallers van Sharks maakten volledig gebruik van hun krachtige maul om nog drie pogingen te scoren en al na 32 minuten een bonuspunt veilig te stellen.

Flanker Dugdale ondervond weinig weerstand van de verdediging van Bath toen hij in de 17e minuut overstak, waarbij Robert Du Preez zijn 100ste optreden voor de gastheren markeerde met een succesvolle conversie.

10 minuten later werd nog een line-out van vijf meter gestopt, alleen voor Jean-Luc Du Preez die een lege blindside zag, waar Roebuck een vrije vlucht naar de testlijn had voor de derde poging van Sharks.

De bonuspuntenpoging kwam voor de pauze van een tweede succesvolle driving maul, dit keer was het Taylor die doorbrak en Sale een voorsprong van 22-3 bezorgde.

Annett verkleinde de achterstand met het laatste spel van de helft toen het Bath-pack wraak nam met een succesvolle driving maul.

De bezoekers scoorden opnieuw toen Spencer’s grubberschot werd opgevangen door Joseph, die het tempo had om te rennen.

Centre Ojomoh werd de tweede Bath-speler in de prullenbak voordat Du Preez een penalty scoorde om de stand op 25-17 te brengen met nog een half uur te gaan.

Redpath voegde zich bij Ojomoh in de put toen hij Tom O’Flaherty tackelde zonder de bal, maar een nieuwe Spencer-penalty, evenals een geconverteerde poging om de helft te scrummen, zorgden ervoor dat het bezoekende team met 27-25 leidde.

Du Preez miste in de laatste minuten twee lange-afstandsstraffen toen de spanningen opliepen, maar de Sharks hielden hun moed erin om Reed in de hoek te sturen met het laatste spel van de wedstrijd.