Tue. Dec 5th, 2023


Erin Pangilinan van NU Lady Bulldogs (#14).  - UAAP-FOTO

Erin Pangilinan van NU Lady Bulldogs (#14). – UAAP-FOTO

MANILLA, Filippijnen – Erin Pangilinan was tevreden met haar debuut op de National University toen ze haar titelverdediging begon met een spetterende overwinning op Ateneo in het UAAP seizoen 85 damesvolleybaltoernooi op zaterdag

Nu de Lady Bulldogs het leven begonnen zonder Ivy Lacsina, die ervoor koos om professional te worden voor F2 Logistics, gaf Pangilinan toe dat het een uitdaging was om haar voormalige half-blocker te vervangen, maar ze gebruikte het als motivatie om haar grotere rol te omarmen.

“In het begin was het een beetje uitdagend omdat Ate Ivy een andere speler is. Maar ik vind het een uitdaging om anders te zijn dan Ate Ivy. Ik ga iets anders laten zien aan mijn teamgenoten en aan onze tegenstanders”, zei Pangilinan in het Filipijns na de 25-15, 25-20, 25-16 overwinning in de Mall of Asia Arena.

De 5-foot-7 center blocker, een vervangende speler tijdens haar perfecte run vorig seizoen, scoorde zeven punten in haar UAAP-debuut als starter.

Pangilinan was tevreden met haar prestatie, maar dat weerhoudt haar er niet van haar spel te blijven verbeteren.

“Ik ben tevreden, maar tegelijkertijd zal ik niet zelfgenoegzaam zijn. Ik ben bereid nog een verbetering aan te brengen’, zei ze. “Ik moet mijn verbinding met mijn setter, die erg kritisch is, en mijn service nog verbeteren.”

Het product van de Nazareth School gaf toe dat ze in het begin nerveus was, maar haar ervaring in het eerste team in Shakey’s Super League en haar trainingskamp in Japan hielpen haar haar kalmte te bewaren.

“Ik was een beetje nerveus om aan de wedstrijd te beginnen, omdat ik nog steeds niet weet hoe ik met het team ga spelen. Maar ze hebben natuurlijk al verwachtingen van mij. Met de hulp van onze ervaring bij Shakey’s en onze training, kon ik me aan hen aanpassen en ik had geen moeite”, zei Pangilinan.

Pangilinan schreef haar goede pasvorm als onderdeel van de basis zes toe aan haar teamgenoten, met wie ze al sinds de middelbare school samenspeelt.

“Ik ben bij hen sinds de middelbare school. Ze weten al hoe ik speel en hoe ik me op het veld beweeg. En ze moedigen me aan dat we dit kunnen doen [together],” ze zei.

NU, dat sinds het seizoen 2020 19 wedstrijden op rij heeft gewonnen, staat woensdag op dezelfde locatie in Pasay City tegenover mede-winnaar van de eerste dag, Adamson.


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover