Tue. Apr 16th, 2024

Daryl Dike inspireerde West Brom door Sunderland maandagavond met 2-1 te verslaan in het Sky Bet Championship.

Amad Diallo scoorde vanaf de penaltystip om de Black Cats op voorsprong te zetten in Estádio da Luz, maar de Baggies vochten terug in de tweede helft met doelpunten van invallers Tom Rogic en Dike – die zijn teamgenoot op weg zetten naar de gelijkmaker voordat hij naar huis ging. winnaar nog zeven minuten te gaan.

Het was de vierde opeenvolgende overwinning van West Brom onder Carlos Corberan en bracht hen uit de degradatiezone en naar de 17e plaats.

Sunderland miste ondertussen de kans om op te schuiven naar de zevende plaats. Ze blijven 11e in de ranglijst.

Veranderingen in Corberan inspireren de comeback van West Brom

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Tom Rogic kwam van de bank en scoorde met een fantastische aanval vanaf de rand van het strafschopgebied om gelijk te maken voor West Brom tegen Sunderland

Het was Diallo die de score opende in de overwinning van vorige week op Millwall bij zijn terugkeer in het kampioenschap, en het was zijn lening van Manchester United die de score opnieuw opende in de 19e minuut op maandagavond.

Hij brak op rechts door en kreeg een onhandige vrije trap van Conor Townsend in het strafschopgebied, waarna hij naar voren schoof om Alex Palmer de verkeerde kant op te sturen. Het was Sunderland’s eerste doelpunt van het seizoen, met hun vorige 29 doelpunten uit open spel.

Amad Diallo zette zijn goede vorm voor Sunderland voort en opende de score tegen West Brom

Corberan bracht in de tweede helft wijzigingen aan om te proberen zijn team weer in het spel te krijgen, en twee van zijn wijzigingen zorgden samen voor de gelijkmaker in de 70e minuut toen Dike de bal langs Rogic trok aan de rand van het gebied, die briljant eindigde. beneden in de benedenhoek.

En de ommekeer was compleet in de 83e minuut, toen Dike – net als Rogic – zijn eerste doelpunt voor de club scoorde, van dichtbij binnenkoppen nadat hij briljant in het strafschopgebied was geklikt door Jed Wallace.

Speler van de wedstrijd – Jed Wallace

Invaller Daryl Dike voltooide de comeback van West Brom tegen Sunderland met een briljante kopbal en bezorgde de bezoekers een 2-1-voorsprong

Lee Hendrie over Sky Sports Football:

“Jed Wallace was absoluut briljant voor West Brom, zelfs in de eerste helft toonde hij zijn kwaliteit met zijn schot. Dike’s open spel bleek de winnaar te zijn.”