Wed. Apr 24th, 2024

Brightons Liverpool

Brighton England-middenvelder Solly March viert feest met teamgenoten na het scoren van de openingstreffer van de Engelse Premier League-voetbalwedstrijd tussen Brighton and Hove Albion en Liverpool in het American Express Community Stadium in Brighton, Zuid-Engeland, op 14 januari 2023. (Foto door Glyn KIRK /AFP)

BRIGHTON, Engeland – Brighton & Hove Albion-vleugelspeler Solly March scoorde tweemaal vroeg in de tweede helft en scoorde opnieuw een doelpunt in een 3-0 thuisoverwinning op het trage Liverpool op zaterdag, waardoor ze boven de Reds komen voor de zevende plaats in het Premier League-klassement.

De overwinning was de eerste overwinning van Brighton op Liverpool en ze verdienden het om de drie punten te pakken, aangezien March hen hielp hun dominantie van balbezit om te zetten in doelpunten.

Met de rust in aantocht dacht March dat hij een strafschop had gewonnen toen hij Alisson Becker omspeelde en leek te zijn neergehaald door de hand van de doelman, maar uit een VAR-beoordeling bleek dat hij buitenspel stond en de beslissing werd teruggedraaid.

Onverschrokken gaf March zijn team in de 47e minuut de leiding toen tienerspits Evan Ferguson de verdediging van Liverpool tot een fout dwong en Brighton de bal hoog op het veld won.

De Japanse vleugelspeler Kaoru Mitoma brak het gebied binnen en gleed een schuine bal in het pad van March, waardoor hij de simpele taak had om hem in het net te sturen.

De 28-jarige scoorde zes minuten later een briljante tweede, klampte zich vast aan de pass van Ferguson en kreeg de bal onder zijn voeten vandaan om thuis te schieten bij de verre paal.

De Nederlandse spits Cody Gakpo, die zijn eerste start maakte sinds hij in december bij Liverpool kwam van PSV Eindhoven, bleef een groot deel van de wedstrijd anoniem omdat de bezoekers moeite hadden om het balbezit te behouden en behoorlijke kansen te creëren.

Overklast op het middenveld en wankel in de verdediging, lukte het Liverpool twee keer op doel te schieten in de 90 minuten en moest wachten tot de blessuretijd van de tweede helft voordat hij de eerste hoekschop won in opnieuw een teleurstellend optreden van de kant van Jürgen Klopp.

Marsh rondde een uitstekende prestatie af door invaller Danny Welbeck te raken met een vluchtige kopbal vanaf een wing-in, en Welbeck tilde de bal over een verdediger voordat hij het net raakte voor zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen.

De overwinning betekent dat Brighton 30 punten heeft uit 18 wedstrijden, twee punten verwijderd van Liverpool dat worstelde met vorm en blessures, waarbij Reds-manager Juergen Klopp het resultaat wijt aan een gebrek aan organisatie.

“Dezelfde spelers speelden uitstekend voetbal, maar als de zaken niet goed georganiseerd zijn, zou het er zo uit kunnen zien”, zei hij tegen de BBC, eraan toevoegend dat hij zich steeds meer zorgen maakte over de recente vorm.

“Hoe kun je niet achter een spel als dit staan? Ik kan hier niet blijven staan ​​en zeggen dat het niet is gebeurd. Natuurlijk moeten we ons hier grote zorgen over maken’, zei hij.