Mon. Jul 22nd, 2024


Tiger Woods, die hier afgelopen december in het PNC-toernooi speelde, zal vechten voor de genesis-kroon. -USA TODAY

SCOTTSDALE, Arizona – Scottie Scheffler eindigde een lange dag in de woestijn met een drie-onder-par 68 op zaterdag toen hij een tweetakt voorsprong nam op Nick Taylor en Jon Rahm in de laatste ronde van de WM Phoenix Open en werd gewoon de zevende speler die zijn titel met succes verdedigde.

“Ik heb er niet veel over nagedacht”, zei Scheffler, die in totaal 200 en 54 holes heeft, over zijn titelverdediging. ‘Ik ben nu in positie. Iets waar ik het eerder deze week over had, was dat ik het gevoel had dat ik op zondag naar buiten keek.

“In de laatste groep zitten met een voorsprong van twee slagen, geloof ik, is absoluut een positie waar ik in wil zitten. Ik kijk uit naar morgen.”

Taylor vuurde een 67 af en Rahm opende met een bogey, maar kon een 68 redden, zelfs toen Jordan Spieth en Adam Hadwin terugsloegen na respectievelijk een 69 en 71.

Na een putt op nummer 1 te hebben geslagen, speelde Rahm de rest van de weg zuiver golf en voegde vier birdies toe.

“Op 11-jarige leeftijd gelijk spelen was een uitdaging. Ik moest diep graven om wat putts te maken en de ronde te behouden, ‘zei Rahm. “De paar birdie putts die ik had, heb ik niet benut. Ik had er veel. In dit stuk van 2, 3 en 4 zou ik willen dat ik er een paar meer had kunnen krijgen dan ik.

Taylor heeft nog nooit de top 40 bereikt in acht eerdere Phoenix Open-wedstrijden, maar hij is nu op zoek naar nummer 3 op de tour.

“Ik zal morgen gewoon mijn eigen ding moeten doen,” zei Taylor. “Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als ik blijf spelen zoals ik heb gespeeld, denk ik dat ik later een behoorlijke kans maak.

Ondertussen heeft toernooigastheer Tiger Woods toegezegd volgende week de Genesis Invitational te spelen in de Riviera Country Club in Pacific Palisades, Californië, wat zijn eerste Professional Golfers’ Association of America (PGA) niet-groot toernooi zal zijn sinds oktober 2020.

Woods, die vorig jaar op beperkte basis terugkeerde naar de competitie na een auto-ongeluk in 2021 waarvoor een spoedoperatie nodig was waardoor hij nog steeds niet goed kon lopen, kondigde vrijdag zijn terugkeer aan met een korte Twitter-post.

“Ik ben klaar om volgende week in een ECHT PGA Tour-evenement te spelen”, schreef Woods.

De Genesis Invitational, beheerd door Woods’ foundation, staat gepland voor 16-19 februari. — Reuters


Uw handtekening kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Je inschrijving is gelukt.

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

LABEL:

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover