Wed. Apr 24th, 2024

Het doelpunt van John Lundstram in de eerste helft hield de afnemende hoop op de Schotse Premiership-titel van de Rangers levend toen ze Ross County met 1-0 versloegen in Dingwall.

De krachtige aanval van de middenvelder zorgde voor drie overwinningen voor nieuwe manager Michael Beale in slechts acht dagen nadat invaller Jon McLaughlin een geweldige redding maakte toen de wedstrijd doelpuntloos was.

De stopper van Ibrox tikte in om te voorkomen dat George Harmon de score zou openen toen County op zoek ging naar hun eerste overwinning op Rangers in 18 pogingen.

Met het doel wijd open miste Rabbi Matondo de kans om de voorsprong in blessuretijd te verdubbelen voordat Ross Callaghan naast schoot voor County.

Het resultaat vermindert de voorsprong van Celtic aan de top van de Schotse Premiership tot zes punten voorsprong op hun thuiswedstrijd tegen St Johnstone op zaterdag.

Ross County is terug in de degradatiezone nadat Kilmarnock met 2-2 gelijk speelde in Motherwell.

Hoe de Rangers de winnende start van Beale vasthielden

Michael Beale won zijn eerste drie wedstrijden als Rangers-manager
Afbeelding:

Rangers moesten doelman Allan McGregor wegens ziekte laten vallen en Scott Arfield begon dinsdagavond na de dubbel van de middenvelder tegen Aberdeen, toen Beale vier wijzigingen doorvoerde tijdens een overvol feestprogramma.

Alfredo Morelos werd op de bank gedropt toen Fashion Sakala het overnam als centrumspits, maar de eerste duidelijke kans van de wedstrijd kwam voor de thuisploeg in de 19e minuut en ze hadden moeten scoren.

De voorzet van Jordan Tillson van rechts naar de achterpaal vond Harmon, maar zijn kopbal van vier meter werd geblokkeerd door de snelle reacties van McLaughlin.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Rangers-doelman Jon McLaughlin maakt een zeer belangrijke redding om de kopbal van George Harmon uit het net te houden.

Even later werd de Ibrox-verdediging opnieuw doorbroken en dit keer schoot Owura Edwards vanuit een krappe hoek naast.

Het was een beetje een worsteling voor de kant van Govan voordat een kwaliteitsmoment van Lundstram de score opende.

Aanvaller Sakala schoot de bal langs de middenvelder die vanaf 20 meter afstand tijd en ruimte had om een ​​lage linkervoetaanval langs County-doelman Ross Laidlaw te sturen.

Rangers ‘Fashion Sakala werd geweigerd door Ross Laidlaw omdat hij klaar leek om zijn voorsprong te vergroten

Rangers waren aan het begin van de tweede helft niet meer vloeiend of samenhangend, hoewel er in de 54e minuut een goede redding van Laidlaw nodig was om Sakala, die was opgesteld door de jonge vleugelverdediger Adam Devine, te dwarsbomen.

Het was de laatste opmerkelijke actie van Sakala voordat hij werd vervangen door Morelos, die al snel naast doel schoot.

Jack en Rabino Matondo vervingen Arfield en Malik Tillman en Rangers bleef balbezit houden, maar een tweede doelpunt leek niet op handen.

De bezoekers kregen in blessuretijd de kans om de stand te vereffenen, alleen voor Laidlaw om Matondo in een een-op-een gevecht te ontkennen, maar de punten bleven beperkt tot Ibrox.

Wat is het volgende?

Rangers keren op 28 december terug naar de Schotse Premiership, thuis in Motherwell.

Ross County verlaat Dundee United op dezelfde avond. Beide wedstrijden beginnen om 19.45 uur.