Thu. Apr 25th, 2024

Karim Benzema en Vinicius Junior scoorden in de verlenging toen Real Madrid donderdag streed om lokale rivalen Atlético met 3-1 te verslaan om de halve finale van de Copa del Rey te bereiken.

Op een ijzige nacht in een volgepakt Santiago Bernabéu, waar vanwege de WK-pauze hun eerste wedstrijd in 77 dagen plaatsvond, begon Real langzaam en had Atlético veel gevaarlijke tegenaanvallen.

Alvaro Morata van Atlético de Madrid, rechts, viert feest met teamgenoot Antoine Griezmann na het scoren van de openingstreffer tijdens de Spaanse Copa del Rey kwartfinale voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Atlético de Madrid in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid, donderdag 26 januari 2023 (AP Photo/Bernat Armangue) Zie meer
Afbeelding:
Atletico Madrid opende de score tegen hun rivaal.

Atlético-aanvoerder Koke speelde een briljante pass naar Nahuel Molina die achter de Real-verdediging glipte en de verdediger zette Alvaro Morata, een voormalige Real-academiespeler, op om de bal in de 19e minuut in het lege net te tikken.

Eder Militão verspeelde in de 32e minuut een gouden kans op de gelijkmaker, na een perfecte voorzet van Toni Kroos.

Alvaro Morata van Atletico Madrid viert het scoren
Afbeelding:
Álvaro Morata viert het eerste doelpunt

Pas toen Dani Ceballos laat in de eerste helft van de bank kwam om de geblesseerde Ferland Mendy te vervangen, begon Real beter te spelen.

De 26-jarige middenvelder bracht een nieuwe dynamiek in de ploeg, die na rust veel agressiever werd.

Benzema verspeelde twee goede kansen en ook Federico Valverde schoot net buiten het strafschopgebied.

Rodrygo van Real Madrid viert feest met zijn teamgenoten
Afbeelding:

Invaller Rodrygo maakte in de 79e minuut gelijk met een prima doelpunt en dribbelde langs drie verdedigers voordat hij goed afrondde.

Met Real Madrid volledig onder controle, speelde Atlético het grootste deel van de extra tijd met 10 man nadat verdediger Stefan Savic zijn tweede gele kaart pakte voor het neerhalen van Eduardo Camavinga in de 99e minuut.

Vijf minuten later schoot Real-invaller Marco Asensio een lage voorzet in het strafschopgebied en een van richting veranderd schot van Vinicius vond Benzema, die een onstuitbaar schot in het net schoot.

Karim Benzema van Real Madrid viert feest met teamgenoten na het scoren van het tweede doelpunt van zijn team tijdens de Spaanse Copa del Rey kwartfinale voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Atlético de Madrid in het Santiago Bernabéu-stadion in Madrid, donderdag 26 januari 2023. (AP Photo/Bernat Armange)
Afbeelding:
Door een doelpunt van Karim Benzema werd het in de verlenging 2-1

Vinicius verzekerde Real in de laatste seconden van de overwinning met een schitterend solodoelpunt, halverwege het veld rennend voordat hij scoorde met een laag schot.

“We verloren te vroeg en na de blessure van Mendy moest het hele team weer opgebouwd worden. Maar we werden wakker en speelden heel goed na de pauze”, vertelde Ceballos aan TVE.

“Ze speelden beter in de eerste helft, maar de coach corrigeerde dingen in de tweede helft. We controleerden de bal en vonden het doel. Daarna, na de rode kaart, werd alles makkelijker.”

Real Madrid voegde zich in de halve finales samen met Barcelona, ​​​​Osasuna en Athletic Bilbao.