Tue. Apr 23rd, 2024

Mylene Paat schittert weer voor Chery Tiggo Crossovers.  -PVL-FOTO

Mylene Paat schittert weer voor Chery Tiggo Crossovers. -PVL-FOTO

MANILLA, Filippijnen – Mylene Paat scoorde 26 punten om Chery Tiggo ongeslagen te houden in twee wedstrijden nadat de Crossovers zich herstelden van een verlies in de tweede set voordat ze Army-Black Mamba vernietigden, 25-21, 23-25, 25-16, 25-12, in de 2023 Premier Volleyball League All-Filipino Conference op zaterdag in Philsports Arena.

Teamcaptain Paat leverde een allround prestatie toen ze 22 aanvallen en vier blokken sloeg in 12 graven om de Crossovers een vroege 2-0 voorsprong in de competitie te geven en zich bij de inactieve Creamline Cool Smashers aan de top van het klassement te voegen.

EJ Laure en Cza Carandang speelde ook een belangrijke rol met elk 12 punten. Nieuwe aanwinst Pauline Gaston, die afgelopen dinsdag begon met de straight-sets overwinning op Cignal, maakte een indrukwekkend Crossover-debuut en eindigde met acht punten en zeven uitstekende vangsten.

Chery Tiggo-coach Aaron Velez behaalde zijn tweede overwinning om te proberen nadat hij in de tweede set strompelde.

“We moeten de ervaring meenemen. Ik denk dat deze ervaringen de ingrediënten zijn die we nodig hebben om consistenter te worden. Ik heb ze eerder gezegd dat we elkaar echt moeten vertrouwen’, zei Velez in het Filipijns.

“Voorheen speelden ze individueel, maar toen ze als team werkten, te beginnen met de ontvangst en daarna met de goede sterren van onze setters, presteerden onze spitsen.

Chery Tiggo herstelde zich niet in de tweede nadat ze een achterstand van 20-22 had omgezet in een gelijkspel van 22 voor alle kills van Paat en Carandang. Maar aanvallende legeraanvaller Jeanette Villareal stopte het bloeden, gevolgd door een aanvalsfout van Carandang om setpoint te pakken, 24-22, voordat Royse Tubino een schot scoorde vanaf het blok om de wedstrijd gelijk te trekken met één set per stuk.

De Crossovers waren er snel bij om hun acteurs bij elkaar te krijgen met Carandang en EJ Laure die samenzweerden met Paat en Gaston die een broodnodige vonk vanaf de bank zorgden om de laatste twee sets te domineren, vooral in de vierde set waar ze wegtrokken van een magere 11-9 voorsprong en opende een 11-1 run die werd afgetopt door Laure’s derde aas om een ​​formidabele marge van 22-10 op te bouwen en keek nooit achterom.

Het leger, dat een nieuw tijdperk inluidde onder de nieuwe coach Randy Fallorina, verloor de eerste wedstrijd van het seizoen op een reeks van verliezen die zich uitstrekte tot 14 wedstrijden sinds de knock-outfase van de Conference Invitational vorig jaar.

Tubino leidde de Lady Troopers met 16 punten op 14 aanvallen en twee resterende blokken met 15 uitstekende ontvangsten terwijl hij 28 fouten maakte in het spel.

Villareal eindigde met 12 punten in hun eerste wedstrijd als aanvaller van de tegenstander, ter vervanging van Jovelyn Gonzaga, die het toernooi oversloeg vanwege zijn beachvolleybalperiode bij de South East Games, maar zijn team toejuichte van achter de bank.