Tue. Apr 16th, 2024

Lionel Messi Kylian Mbappé PSG

Paris Saint-Germain Franse aanvaller Kylian Mbappé (rechts) en Paris Saint-Germain Argentijnse aanvaller Lionel Messi reageren tijdens de L1 Franse voetbalwedstrijd tussen Paris Saint-Germain (PSG) en FC Lorient in het Parc des Princes-stadion in Parijs op 30 april. 2023. (Foto door FRANCK FIFE/AFP)

De slechte tweede seizoenshelft van Paris Saint-Germain ging zondag door toen de leiders van de Ligue 1 thuis tegen Lorient met 3-1 verloren gingen nadat Achraf Hakimi in de eerste helft van het veld was gestuurd.

Lorient stond al op voorsprong met het vroege doelpunt van Enzo Le Fee in het Parc des Princes voordat Hakimi in de eerste 20 minuten voor een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Kylian Mbappé maakte op opportunistische wijze gelijk voor de thuisploeg en maakte van de gelegenheid gebruik om te scoren nadat Lorient-doelman Yvon Mvogo de bal op de grond had laten vallen in de veronderstelling dat de scheidsrechter een overtreding had gefloten.

Toch heroverde Lorient voor rust verdiend de leiding toen Darlin Yongwa van dichtbij bekeerde om de late winnaar veilig te stellen.

Bamba Dieng had een doelpunt afgekeurd wegens momenten van buitenspel voordat hij halverwege het veld onbetwist rende om te scoren bij de tweede poging nadat Gianluigi Donnarumma zijn schot had gestopt.

Het laatste fluitsignaal werd onthaald op boegeroep van thuisfans in een stadion waar een ploeg als straf werd stilgelegd nadat fans vuurpijlen hadden afgevuurd tijdens een verlies tegen Lyon begin april.

Ondanks een zesde Ligue 1-nederlaag van 2023, blijft PSG acht punten verwijderd van Marseille aan de top van de tafel en op weg om een ​​record 11e Franse landstitel te bemachtigen.

Marseille kan dat gat echter verkleinen tot vijf punten met een thuiszege op Auxerre later, en Lens zal binnen zes punten van de top komen als ze halverwege de week Toulouse verslaan.