Thu. Apr 25th, 2024

Phoenix verslaat de 27 punten van Terrence Romeo.  -PBA-FOTO'S

Phoenix verslaat de 27 punten van Terrence Romeo. -PBA-FOTO’S

Phoenix overwon een geweldige comeback in de tweede helft van San Miguel Beer en een productief optreden van Terrence Romeo om woensdag een 106-101 PBA On Tour-overwinning te behalen in de Ynares Sports Arena in Pasig City.

Tyler Tio’s startschot met nog 48,9 seconden te gaan stelde Fuel Masters in staat de overwinning binnen te halen ondanks het verlies van een voorsprong van 26 punten bij hun eerste optreden in de twee maanden durende oefenreeks.

Fuel Masters doet mee aan de On Tour zonder Encho Serrano, die volgens het management van Phoenix een contractverlenging van twee jaar afsloeg en naar de MPBL gaat om te spelen voor zijn thuisprovincie Pampanga.

Coach Jamike Jarin profiteerde van het spel om kostbare minuten te geven aan Tio, RR Garcia en J-Jay Alejandro, de weinig gebruikte point guard die 10 punten scoorde in 29 minuten.

San Miguel kwam tekort, ondanks dat Romeo 27 punten scoorde in zijn eerste wedstrijd in een Beermen-uniform sinds hij tijdens het grootste deel van de recente Governors ‘Cup een hamstringblessure opliep.

Romeo schoot 12 van de 23 uit het veld, voegde vijf rebounds en zeven assists toe, maar probeert nog steeds zijn ritme te vinden.

June Mar Fajardo was uitgeschakeld, net als CJ Perez en Chris Ross, vers van hun deelname aan de felbegeerde gouden medaille van Gilas Pilipinas op de Zuidoost-Aziatische Spelen in Cambodja.

Simon Camacho had 15 punten voor Phoenix voordat hij geblesseerd raakte in de vierde, terwijl Tio er 14 miste, terwijl Raul Soyud (10 punten en 10 rebounds) en Larry Muyang (11 punten en 12 rebounds) dubbele pogingen deden.

De driehonkslag van Jericho Cruz bracht San Miguel in de top 98-97 met minder dan vier minuten te gaan na een achterstand van 53-27 in de tweede.

Twee vrije trappen van Mo Tautuaa zorgden voor 101-98, maar de Beermen zouden nooit scoren in de laatste twee minuten, aangezien Phoenix acht opeenvolgende doelpunten scoorde om de overwinning te pakken.