Fri. Apr 19th, 2024

Azkals Cup

Cambodja voetbalbond foto

MANILLA, Filippijnen – De Filippijnse Azkals hebben hun eerste nederlaag tegen Cambodja in 20 jaar geabsorbeerd na een 3-2 achterstand om hun ASEAN Football Federation (AFF) Mitsubishi Electric Cup-campagne op het verkeerde been te zetten op dinsdag in Phnom Penh.

Twee doelpunten van Kenshiro Daniels zorgden ervoor dat de Azkals met twee doelpunten achter kwamen om gelijk te maken in de tweede helft, alleen voor Reung Bunheig die de winnaar scoorde in de 59e minuut van de Groep A-wedstrijd in het Morodok Techo National Stadium.

Kansen op de gelijkmaker, waaronder een combinatie van Stephan Schrock en Jarvey Gayoso tijdens de spannende slotmomenten, waren zinloos en de Filippijnse booters verloren voor het eerst sinds 2002 van de Angkor Warriors.

Cambodja won op 21 december 2002 met 1-0 tijdens de groepsfase van hetzelfde toernooi, dat toen de Tiger Cup heette in Jakarta, Indonesië, voordat de Filippijnen vier overwinningen en twee gelijke spelen behaalden in vriendschappelijke wedstrijden en AFF-competities.

De nieuwe coach Josef Ferre, wiens aanstelling minder dan twee weken voor aanvang van de competitie werd aangekondigd, en de Azkals komen vrijdag weer in actie wanneer ze Brunei ontvangen in het Rizal Memorial Stadium.

De ploeg van Ferre kwam de eerste 20 minuten op achterstand toen Cambodja, dat Azkals-doelman Kevin Hansen en de achterlijn op de proef had gesteld, met 2-0 voorkwam met doelpunten van Bunheing en Om Chanpolin.

De Azkals trokken er een terug voor rust toen Daniels, die nog maar één internationaal doelpunt te gaan had voor de wedstrijd, een rebound scoorde in de 41e nadat een lange rit van Arnel Amita werd tegengehouden door de Cambodjaanse doelman Keo Soksela.

Daniels stuiterde terug in de 55e toen hij een lange bal van ervaren verdediger Amani Aguinaldo vastgreep en twee Cambodjaanse spelers en Soksela versloeg om de scores op 2-2 te brengen.

Maar de opwinding over de gelijkmaker was van korte duur toen Bunheing langs Hansen kopte in het strafschopgebied en Angkor Warriors de leiding voor het uur herwon.