Thu. Mar 28th, 2024

Patrick Mahomes liep de blessure op tijdens de overwinning van de Kansas City Chiefs in de AFC Divisional Round op de Jacksonville Jaguars op zaterdag; Mahomes verliet de wedstrijd tijdens het tweede kwart, maar keerde terug voor de tweede helft.

Laatste update: 22/01/23 19:17

De quarterback van Kansas City, Patrick Mahomes, liep in het eerste kwart tegen Jacksonville een enkelblessure op.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Een MRI bevestigde dat Patrick Mahomes, quarterback van Kansas City Chiefs, een hoge enkelverstuiking opliep tijdens de overwinning van het team in de AFC Divisional Round op de Jacksonville Jaguars. ESPN zondag gemeld.

Mahomes, een voormalig NFL MVP en tweevoudig All-Pro, zei dat hij van plan is om aanstaande zondag te spelen in de AFC Championship Game tegen de Cincinnati Bengals of de Buffalo Bills.

De derde plaats Bengals en de tweede plaats Bills ontmoeten elkaar op zondag in Buffalo.

“Het is beter dan ik dacht dat het nu zou zijn”, zei Mahomes zaterdag nadat de 27-20 overwinning de Chiefs voor het vijfde opeenvolgende seizoen naar de AFC-titelwedstrijd stuurde.

“Het is duidelijk dat ik nu veel adrenaline heb, dus we zullen zien hoe het gaat. Maar ik ga meteen aan de slag met de behandeling en probeer te doen wat ik kan om volgende week zo dicht mogelijk bij 100 procent te zijn. Gelukkig voor ons, we speelden de eerste wedstrijd op zaterdag, dus we hebben bijna een halve dag extra zodat ik mijn enkel kan laten rusten.

Ondanks een enkelblessure in het eerste kwart van hun overwinning op Jacksonville, heeft Kansas City quarterback Patrick Mahomes er alle vertrouwen in dat hij fit zal zijn voor de AFC Championship Game van komend weekend.

De 27-jarige Mahomes liep in het eerste kwart een rechterenkelblessure op nadat hij werd getackeld door Jacksonville’s Arden Key en Corey Peters. De sleutel landde op het rechterbeen van Mahomes toen de verdediger onhandig op de grond viel.

Back-up Chad Henne kwam in het spel met 9:59 te gaan in het tweede kwartaal, kort nadat Mahomes van coach Andy Reid de opdracht had gekregen om terug te keren naar de kleedkamer voor een examen.

Mahomes, die zei dat röntgenfoto’s van zijn enkel negatief waren, keerde tijdens balbezit terug naar de dug-out van Kansas City, maar bleef aan de zijlijn in zijn jas. In plaats daarvan zag hij Henne de Chiefs 98 yards rijden in 12 plays voor een touchdown.

Jacksonville Jaguars vs Kansas City Chiefs NFL Divisional Round Hoogtepunten

Bij zijn terugkeer op het veld in de tweede helft was Mahomes 4-van-7 voor 50 yards in het derde kwartaal en ging 6-van-8 voor 61 yards in het kwartaal met een touchdown pass naar Marquez Valdes-Scantling voor een 27 -17 voorsprong met 7: 08 over. Hij voegde zelfs 3 meeslepende werven toe na rust.

Als de Bengals zondag winnen, zijn de Chiefs volgende week gastheer van de wedstrijd in Kansas City.

Als de Bills zondag zegevieren, wordt de AFC-titelwedstrijd gespeeld in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, nadat NFL-eigenaren eerder deze maand een resolutie hebben aangenomen om de play-offs aan te passen om de competitieve ongelijkheden aan te pakken die zijn ontstaan ​​door de annulering van de Buffalo-Cincinnati wedstrijd in week 17. Die wedstrijd werd op 2 januari uitgesteld nadat Bills veiligheid Damar Hamlin op het veld een hartstilstand kreeg.