Sun. Sep 24th, 2023


Grand National-winnaar Oliver Sherwood beëindigt zijn lange en succesvolle coachingcarrière om de assistent van Harry Derham over te nemen.

Sherwood, wiens grootste glorie kwam toen hij Many Clouds opzadelde naar een beroemde overwinning in Aintree in 2015, stuurde zijn eerste winnaar in 1984, met in totaal iets minder dan 1.200 winnaars.

De 68-jarige zegt dat een aantal factoren, waaronder “latende cijfers”, tot zijn beslissing hebben geleid, terwijl hij ook wees op recente gezondheidsproblemen.

Hij voegt zich bij het opwindende nieuwe team van Derham nadat de voormalige assistent van Paul Nicholls vorig jaar solo ging en een indrukwekkende 14 overwinningen boekte voor 57 hardlopers in de campagne van 2022/23 met een slagingspercentage van 25%.

Sherwood vertelde de Nick Luck Daily Podcast: “Ik zal mijn licentie waarschijnlijk rond juli inleveren en ik zal Harry Derham helpen, die duidelijk net zijn zeer succesvolle eerste seizoen heeft afgesloten, als assistent daar en hopelijk de meeste paarden die ik heb hier voor hem.

“Het is een combinatie van een heleboel dingen, afnemende aantallen zijn het belangrijkste, maar natuurlijk gezondheidsproblemen van 18 maanden geleden en het verlies van een zeer dierbare vriend van mij, Richard Aston van Goldford Stud, die letterlijk in februari werd gediagnosticeerd en drie maanden later stierf. . later – het raakte me door zes.

“Het is een heel moeilijke beslissing, maar ik weet zeker dat het binnen een paar maanden de juiste beslissing zal zijn.

Many Clouds wint de Grand National 2015 onder jockey Leighton Aspell
Fotograaf:
Many Clouds wint de Grand National 2015 onder jockey Leighton Aspell

“Paarden zijn mijn leven geweest, dus ik moet de paarden houden, het enige verschil is dat het niet ‘The Sherwood – trainer’ zal zijn, maar ik ga naar een heel jong en hongerig persoon, we kennen de familie heel goed en ik Ik kijk echt uit naar het volgende hoofdstuk in iemands leven.

“Het enige wat ik wilde zeggen was, met de ziekte en dood van Richard, en de aantallen die kleiner worden, dat ik volgend jaar zal zeggen dat ik 70 ben – ik ben 68 en nu een beetje – en ik wil niet om 80 te worden en plotseling was zijn leven voorbij en het enige wat ik deed was renpaarden trainen.

“Hoezeer ik ook van elke minuut hield, je moet je realiseren dat het leven zo snel voorbij gaat en dat onze zoon in Nieuw-Zeeland woont en ik wil naar buiten om hem te zien en er zijn andere dingen die ik wil doen voordat het te laat is. om het te doen.”

Sherwood viert feest in Aintree na de Grand National-overwinning van Many Cloud
Fotograaf:
Sherwood viert feest in Aintree na de Grand National-overwinning van Many Cloud

De laatst gerangschikte winnaar van Sherwood kwam met Many Clouds in de Cotswold Chase 2017, een race die herinnerd werd vanwege het tragische overlijden van de winnaar net na het passeren van de finishlijn.

Sherwood heeft zes winnaars van het Cheltenham Festival gecoacht, zijn eerste terugkeer in 1987 met The West Awake in de Sun Alliance Novices’ Hurdle.Source by rezal

By admin