Fri. Apr 19th, 2024

NU Lady Bulldogs UAAP Seizoen 85

NU Lady Bulldoggen. UAAP-FOTO

MANILLA, Filipijnen-Nationale Universiteit eiste wraak op de Universiteit van Santo Tomas met een 25-16, 25-21, 17-25, 25-14 overwinning op woensdag, waardoor een waarschijnlijke kans op twee nederlagen in de Final Four van het UAAP-seizoen werd verlengd 85 damesvolleybal.

Alyssa Solomon was de hele wedstrijd in haar element en verdeelde 17 uitstekende punten over 15 aanvallen, terwijl Bella Belen en Evangeline Alinsug elk 16 en 10 punten hadden terwijl de Lady Bulldogs dichter bij de tweede plaats kwamen met hun 10e overwinning in 13 wedstrijden.

“We voeren de dingen waarvoor we trainen graag correct uit. Nog één overwinning en we zullen de tweede nederlaag winnen”, zei Belen nadat de huidige kampioen de tegenslag in de eerste ronde tegen de Tigres had gewroken.

De Lady Bulldogs, wiens verlies tegen UST een einde maakte aan een 20-game winning streak die drie seizoenen overspande, konden de bescherming van twee verliezen in de halve finale bezegelen met een overwinning in de laatste wedstrijd van de eliminaties tegen de Ateneo Blue Eagles (4-9) op zaterdag .

“Ik zag hoe we daar speelden en erin slaagden onszelf te corrigeren in termen van blokkeren en serveren”, zei Solomon.

Eya Laure leidde de Tijgerinnen met 17 punten, terwijl Imee Hernandez in het middenblok 14 punten en vier blokken bijdroeg toen hun vierde verlies in 13 wedstrijden hen op gelijke hoogte bracht met de Adamson Lady Falcons.

De Tigers staan ​​zondag tegenover Lady Maroons van de University of the Philippines, terwijl de Lady Falcons het opnemen tegen Lady Tamaraws van de Far East University in hun laatste opdracht om de plaatsing voor de Final Four te bepalen.

Fouten achtervolgden de Tijgerinnen in de eerste set die de Lady Bulldogs snel uitbuitten, samen met efficiënt blokkeren en verdedigen van hun kant.

Laure’s voorzet bracht hen binnen drie voordat de Tijgerinnen in een reeks fouten vielen die het gat vergrootten, 22-13, dankzij Belen’s blok op Jonna Perdido, wiens servicefout de set voor de Lady Bulldogs opleverde.

De Tijgerinnen begonnen goed aan de tweede set, maar de kampioenen kwamen er hongeriger en meer gefocust uit.

Alinsug en Solomon bliezen gaten in de UST-verdediging toen de Lady Bulldogs een achterstand van vier punten wegveegden en er een voorsprong van 23-20 van maakten na een energieke aanval van Belen en Alinsug.

Laure pareerde de aanval van Alinsug in de volgende reeks, maar Alinsug verbaasde de Tigers met een onverwachte tip voordat May Pangilinan Perdido’s krachtige slag op het setpoint teniet deed.

De Tijgerinnen keerden het tij bij NU in de derde set met Kecelyn Galdones die Imee Hernandez, Regina Jurado en Laure beschermde bij het bombarderen van hun rivalen.

Het blok van Galdones op Solomon, gevolgd door een line-hit, zette UST ruim op voorsprong, 14-6, een voorsprong die nog verder groeide tot een voorsprong van 10 punten op Laure’s krachtige aanval.

Ze lieten de Lady Bulldogs herstellen met Alinsug en Solomon die scoorden in een reeks aanvallen, maar de Tigers werden nauwelijks bedreigd.

De slag van Myrtle Escanlar ging buiten het bereik en haar aanvallende fout bij het volgende spel beloonde UST de set en hield de Tijgerinnen in leven.

De Lady Bulldogs hergroepeerden zich en veranderden het verhaal in de volgende set met goed getimede luchtaanvallen van Ces Robles, Solomon en Belen terwijl de Tijgerinnen de plotselinge verandering in momentum verspilden.