Fri. Mar 29th, 2024

Alyssa Solomon NU Lady Bulldogs UAAP

Alissa Salomo. UAAP-FOTO

National University (NU) werd voor het eerst in twee seizoenen van de UAAP damesvolleybalcompetitie naar vijf sets gesleept.

En een 25-22, 25-19, 25-27, 22-25, 15-10 overwinning op de Adamson Lady Falcons op woensdag lijkt slecht nieuws te zijn voor de rest van het seizoen 85-veld, zoals de Lady Bulldogs ervoeren – en gewonnen door tegenspoed vroegtijdig te overwinnen en alles wat fout ging te herstellen.

“Het is een goede teamervaring en een openbaring”, zei NU-coach Karl Dimaculangan, terwijl hij accepteerde dat alle teams dit seizoen voor hen zullen vechten en de marathonoverwinning met een korreltje zout nemen. “We hebben dit in ieder geval zo vroeg kunnen ervaren en kunnen bepalen welke aanpassingen we moeten maken.

“We hopen dat dit seizoen niet gemakkelijk zal zijn.”

Alyssa Solomon hielp haar team opnieuw de hindernis te nemen en scoorde 28 punten in haar carrière, terwijl Michaela Belen 20 aanvallen had tegen 23 punten voor de Lady Bulldogs, waardoor de Lady Falcons terug konden komen van twee sets achterstand en de beslissing konden forceren. .

En Solomon heeft een briljante poging gedaan, zij het soms met een gebrek aan vertrouwen.

“Mijn teamgenoten geven me vertrouwen. Het motiveert me om elke wedstrijd mijn best te doen”, aldus Solomon.

inschrijving op zicht

NU speelde zijn eerste wedstrijd van vijf sets sinds 2020 – en de eerste voor de huidige sterren van het team sinds hun middelbare schooltijd – en de Lady Bulldogs kwamen in de buurt van Ateneo’s 24 wedstrijden in de tijd van Alyssa Valdez.

“Ik heb gezien hoe ons team vandaag gevochten heeft, maar ik wilde zoveel mogelijk niet dat de wedstrijd naar vijf sets zou gaan”, zei Solomon.

“Er zijn lessen die we hebben geleerd en we zagen dat veel dingen nog verbeterd moeten worden. Zelfs tijdens de training vertel ik ze altijd dat ze het ergste moeten verwachten dat in een wedstrijd kan gebeuren”, zei Dimaculangan.

Prinses Robles voegde 13 punten toe voor de Lady Bulldogs, terwijl Camilla Lamina maar liefst 17 sets pakte voordat ze de winnende troef uit handen gaf.

“We waren in de war en dit is niet hoe we normaal spelen. Fijn dat het eerder is aangekomen [in the season]zodat we ons kunnen aanpassen en oplossingen kunnen vinden”, zei Robles.

De Lady Falcons pakten de derde set en raceten naar een voorsprong van 16-10 op een goed onderbouwde run, voordat Solomon NU bijna in zijn eentje weer in de strijd bracht.

Solomon scoorde 11 strikeouts in die set, een prestatie die in het water viel nadat de Lady Falcons de comeback overleefden en Kate Santiago de laatste hand legde.

Santiago voerde de Lady Falcons aan met 20 punten, ging omhoog met 17 strikes en Gayle Tubu scoorde er 16.

tijgerinnen brullen

In de andere wedstrijd wist de University of Santo Tomas (UST) een frustrerende seizoensopener uit met een 25-16, 28-26, 25-21 overwinning op Far Eastern University (FEU).

Eya Laure en Jonna Perdido doorboorden genadeloos de FEU-verdediging, terwijl rookie-setter Cassie Carballo ook schitterde toen de Gouden Tijgerinnen de pijn verzachtten van de nederlaag die ze absorbeerden van de La Salle Lady Spikers.

“Deze overwinning overtrof de [bad] gevoel van die nederlaag. Tegen La Salle ontspanden we ons na het winnen van de tweede set en konden we niet goed afmaken”, zei Laure, die UST aanvoerde met 17 punten, waarvan 14 uit krachtaanvallen.

Ateneo kreeg een set tegen voordat hij de University of the East (UE) op de knieën bracht, 25-17, 25-23, 24-26, 25-10 met Vanessa Gandler en Faith Nisperos die de UE-kant in het vierde en laatste frame bestookten .

Ateneo-coach Oliver Almadro was woedend op zijn Lady Eagles voordat hij door een vergeetbare derde set stormde op weg naar hun eerste overwinning van het seizoen.

“We houden misschien niet van de manier waarop het is geëindigd, maar een overwinning is een overwinning en daar zijn we blij mee. Er waren veel verwachtingen in deze wedstrijd, omdat ik veel wilde herstellen [from the NU defeat]”, zei Almadro.