Thu. Mar 28th, 2024

Nikola Jokic Nuggets Lakers NBA

#15 Nikola Jokic van de Denver Nuggets lobt de bal tussen #17 Dennis Schroder en #6 LeBron James van de Los Angeles Lakers tijdens het derde kwart van Game One van de Western Conference Finals in Ball Arena op 16 mei 2023 in Denver, Colorado . Matthew Stockman/Getty Images/AFP

Nikola Jokic had 34 punten, 21 rebounds en 14 assists, Jamal Murray scoorde 31 punten toen gastheer Denver Nuggets de Los Angeles Lakers versloeg met 132-126 in Game 1 van de Western Conference Finals op dinsdagavond.

Kentavious Caldwell-Pope droeg 21 punten bij, Bruce Brown had er 16, Michael Porter Jr. voegde 15 punten en 10 rebounds toe en Aaron Gordon eindigde met 12 punten voor de Nuggets.

Game 2 van de best-of-seven-serie is donderdagavond in Denver.

Anthony Davis had 40 punten en 10 rebounds, LeBron James eindigde met 26 punten, 12 rebounds en negen assists, Austin Reaves scoorde 23 punten en Rui Hachimura voegde 17 punten toe voor de Lakers.

Los Angeles stond bij het ingaan van het derde kwartaal met 21 punten achter, maar verkleinde de achterstand door in de laatste vier minuten drie keer binnen drie punten te komen. Denver reageerde door telkens de volgende punten te scoren.

De Lakers openden de vierde met een run van 8-2 om de stand gelijk te trekken op 108-100 met nog 10:10 over.

Porter en Jeff Green sloegen driepunters uit de hoek en Murray scoorde op back-to-back balbezit om de stand op 118-104 te brengen.

Los Angeles ging 124-118 met 3:53 over, en een comeback van Nuggets leidde tot een driepunter van Reaves die er een driepunter van maakte. Denver herwon de marge tot zes, maar een andere driepunter van Reaves maakte er 127-124 van met 2:18 over.

James had met nog 45 seconden te gaan een kans op de gelijkmaker, maar miste een 3-pointer en Jokic sloot op de streep.

Denver gebruikte een 36-13 rebound-voorsprong om een ​​72-54 rustvoorsprong te nemen. Jokic had 12 rebounds in het eerste kwart en eindigde met 16 tijdens de rust voor 19 punten en zeven assists.

Murray sloeg vroeg in de derde een paar driepunters, waardoor de Nuggets een voorsprong van 78-58 kregen. Jokic scoorde zijn triple-double door Caldwell-Pope halverwege het derde kwart aan een zwevende springer te voeren. Het is zijn 12e triple-double van het ‘postseason’, het meeste door een centrum in de geschiedenis van de NBA.

Jokic zette de Nuggets op een voorsprong van 93-72 met een 3-pointer en voerde Caldwell-Pope naar een andere voordat Los Angeles de sterke derde plaats afsloot. De Lakers gingen op een run van 16-7, maar Jokic draineerde een bal van 28 voet bij de kwartbel om er een wedstrijd van 14 punten van te maken die het kwart inging.