Fri. Mar 29th, 2024

Tyler Herro #14 van de Miami Heat controleert de bal tijdens de tweede helft tegen de Houston Rockets in het Toyota Center op 15 december 2022 in Houston, Texas. Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Tyler Herro scoorde 41 punten in zijn carrière, terwijl Jimmy Butler een uitzonderlijke tweerichtingsprestatie neerzette toen de Miami Heat hun winning streak uitbreidde tot drie met een 111-108 overwinning op de Houston Rockets op donderdag.

Na het matchen van een career-high 35 punten door een career-beste negen 3-pointers te maken op woensdag tegen de Oklahoma City Thunder, boorde Herro 10 3-pointers terwijl hij 13-van-20 in totaal schoot.

De 22-jarige Amerikaanse point guard werd de jongste NBA-speler die 40 punten, 10 driepuntsschoten en vijf rebounds scoorde in dezelfde wedstrijd.

“Ik voel me goed, ik probeer er gewoon goed uit te zien, de bal op te nemen en mijn openers niet te verliezen”, zei Herro. “Mijn teamgenoten geven me de bal in situaties waarin ik kan spelen en het is weer een grote overwinning.”

Herro brak zijn voormalige carrièrehoog van negen driepunters in een wedstrijd die de avond ervoor was gespeeld in een 110-108 overwinning in Oklahoma City.

“Tyler was weer fantastisch met zijn schieten”, zei Heat-coach Erik Spoelstra. “Hij kwam in zo’n goed ritme. De jongens waren een aantal geweldige doeken voor hem aan het voorbereiden en hij ging richting open shots.

Zijn scherpe schot draaide Houston herhaaldelijk om, en zijn opeenvolgende 3’s vroeg in het vierde kwartaal brachten een Rockets-run tot zwijgen die een voorsprong van 87-86 opleverde op een baseline-dunk van Tari Eason.

Butler was even dynamisch. Hij eindigde met 20 punten, 10 rebounds, zeven assists, vier steals en drie blocks om mede-auteur te zijn van de overwinning, die kwam toen de Heat starters Kyle Lowry en Bam Adebayo verloor.

Na zijn terugkeer halverwege het kwart noteerde Butler een koopje, een blok, een overgangslay-up en een assist in de eerste twee minuten nadat hij weer in de wedstrijd kwam.

De Rockets gaven hun winning streak van vijf wedstrijden thuis niet zonder slag of stoot op. Na een achterstand van 111-99 met nog vijf minuten te gaan, reageerde Houston met een laatste run van 9-0, maar Kevin Porter Jr. miste een 3 met nog 4,1 seconden te gaan die de Rockets in evenwicht zou hebben gebracht.

Jalen Green leidde de Rockets met 22 punten, maar was slechts 8 voor 21. Porter voegde 21 punten en zeven rebounds toe, terwijl Jabari Smith Jr. scoorde een double-double van 15 punten en 11 rebounds.

Herro wist in zijn eentje de grootste voorsprong van de Rockets in de eerste helft uit met 24-15 toen Green een driepunter voltooide om 3:07 van de openingsperiode. Herro scoorde 14 opeenvolgende punten voor de Heat, sloeg drie driepunters en vijf vrije worpen om Miami te helpen met 29-29 op maandag. Herro scoorde 17 punten in het eerste kwartaal op 4-van-6 3-punts schieten.

Herro verhoogde zijn totale score tot 25 punten tijdens de rust, maar het was Butler die de Heat hielp een voorsprong van 66-52 tijdens de rust veilig te stellen. Butler kreeg zijn vingerafdrukken op een run van 11-3 die Miami hielp zijn eerste dubbelcijferige voorsprong te nemen op 53-43, wat bijdroeg aan een dunk, een blok en een assist tijdens de rit. Butler sloot de eerste helft af met 13 punten, zes aanvallende rebounds en vier assists.