Thu. Apr 18th, 2024

Trae Jonge Atlanta Hawks NBA

ARCHIEF – Trae Young #11 van de Atlanta Hawks reageert na een driepunter tegen de Boston Celtics tijdens het eerste kwartaal in de State Farm Arena op 11 maart 2023 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Trae Young herstelde zich van zijn op een na slechtst scorende avond van het seizoen en scoorde 30 punten om de Atlanta Hawks naar een 129-107 overwinning op de bezoekende Detroit Pistons op dinsdag te leiden.

Young, die slechts negen punten had in de 126-118 nederlaag van zondag tegen San Antonio, voegde 12 assists toe voor zijn 35e double-double en 24e 30-punts wedstrijd van het seizoen.

De overwinning bezorgde Atlanta (36-36) een seizoensoverwinning van vier wedstrijden op Detroit en bracht de Hawks terug naar de .500 grens. The Hawks blijven achtste in de Eastern Conference, 2 1/2 wedstrijden achter Miami en één wedstrijd voor Toronto.

Bogdan Bogdanovic startte als bewaker in plaats van Dejounte Murray (niet-COVID-ziekte) en scoorde 18 punten, waarmee hij vier van zijn negen driepunters maakte. John Collins voegde 15 punten en acht rebounds toe, en Clint Capela had 12 punten en 16 rebounds. Atlanta heeft twee van de laatste drie gewonnen.

Detroit (16-57) stond onder leiding van Marvin Bagley III met 31 punten in het hoogste seizoen, waaronder vier driepunters in zijn carrière. De Pistons behaalden ook 21 punten van Killian Hayes en 17 van Jaden Ivey. De Pistons hebben vier keer op rij verloren en 15 van hun laatste 16.

Atlanta leidde met 38-32 na het eerste kwart en breidde hun voorsprong uit tot negen op een velddoelpunt van Onyeka Okongwu met 8:42 over in het tweede. Maar de Pistons gingen op een punt van 15-6 en brachten de wedstrijd drie minuten later in evenwicht. The Hawks stonden tijdens de rust met 66-59 voor, met een achterstand van 15 punten op Young. Bagley en Hayes scoorden elk 17 in de eerste helft.

The Hawks versloeg de Pistons vroeg in het derde kwartaal met 18-2 en opende een voorsprong van 23 punten, 84-61.Atlanta overtrof de Pistons met 33-19 in het vierde en leidde met 99-78 bij het ingaan van het kwart.

Atlanta speelde ook zonder back-up Jalen Johnson, die zijn derde wedstrijd miste met een verstuikte linkerdij en lies. De Pistons waren zonder Jalen Duren (nekzweep) en Isaiah Livers (pijn in de rechterheup).

The Hawks completeren woensdag een back-to-back met een bezoek aan Minnesota. Detroit speelt tegen vrijdag in Toronto.