Fri. Mar 29th, 2024

Phoenix Suns NBA

ARCHIEF – Devin Booker #1 van Phoenix Suns-teamgenoten Mikal Bridges #25 en Torrey Craig #0 na een overtreding tijdens het vierde kwartaal tegen de Miami Heat in de FTX Arena op 14 november 2022 in Miami, Florida. Megan Briggs/Getty Images/AFP

Deandre Ayton scoorde 25 punten en 10 rebounds en Mikal Bridges voegde 20 punten toe, waarvan 17 in een dominante eerste helft toen de bezoekende Phoenix Suns zondagmiddag met 133-95 won van de San Antonio Spurs.

Phoenix kwam vrijdag weer op het goede spoor na een zegereeks van zes wedstrijden tegen Houston thuis. The Suns overtroffen San Antonio met 25 punten in het tweede kwartaal achter het spetterende optreden van Bridges van buiten de boog.

Ze namen een voorsprong van 30 punten tijdens de rust en gingen helemaal naar het einde, met een voorsprong van maar liefst 44 punten halverwege de derde periode.

Devin Booker had ook 20 punten voor de Suns, waarbij Dario Saric een seizoen hoge 17 scoorde, Jock Landale 12 en Landry Shamet 10.

Het verlies was de 11e opeenvolgende nederlaag voor de Spurs, hun ergste verliesreeks sinds 13 nederlagen op rij in 1989. San Antonio heeft sinds 11 november niet meer gewonnen en het team heeft slechts één overwinning behaald in de laatste 17 wedstrijden.

San Antonio werd geleid door Keldon Johnson’s 27 punten, terwijl Devin Vassell er 14 had, Keita Bates-Diop scoorde 12 en Tre Jones voegde er 10 toe.

De Spurs stonden aan het begin van het eerste kwart met maar liefst zeven punten voor voordat Phoenix het overnam voor de laatste 4½ minuut van de periode. The Suns stonden 35-30 voor na de periode voordat ze wegliepen met de wedstrijd in de tweede, ze versloegen de Spurs met 36-11 en smeedden een 15-0 run in bijna vier minuten van het kwart om een ​​voorsprong van 71-41 te nemen in de tweede pauze.

Bridges sloeg vijf van zijn zes driepuntspogingen neer bij het ingaan van de rust en kwam gelijk met Ayton op 17 punten bij het ingaan van de rust. Booker voegde er 11 toe in de eerste 24 minuten voor Phoenix, die de Spurs met 53,3 procent versloeg tot 8,3 procent van buiten de boog.

Johnson versloeg San Antonio met 11 punten tijdens de rust. De Spurs hadden tijdens de rust meer omzet (11) dan assists (7).

San Antonio speelde zonder starters Jakob Poeltl (rechterknie) en Jeremy Sochan (rechter quad) en hoofdreserves Josh Richardson en Doug McDermott, beiden met verstuikte rechterenkel. Coach Gregg Popovich miste ook de wedstrijd, zijn tweede wedstrijd op rij, nadat hij eerder deze week een kleine medische ingreep onderging.