Sat. Apr 20th, 2024

San Antonio Spurs #3 Keldon Johnson haalt teamgenoot Devin Vassell #24 in na een velddoelpunt tegen de Milwaukee Bucks in de tweede helft in het AT&T Center op 11 november 2022 in San Antonio, Texas.

ARCHIEF – Keldon Johnson #3 van de San Antonio Spurs. Ronald Cortes/Getty Images/AFP

Keldon Johnson scoorde 32 punten en Tre Jones voegde 26 punten toe toen de San Antonio Spurs donderdag de bezoekende Houston Rockets versloeg met 118-109, waarmee een einde kwam aan een lost streak van 11 wedstrijden.

De Spurs trokken weg van een gelijkspel op 65 in het derde kwartaal door 10 van de volgende 12 punten te scoren op weg naar een voorsprong van 90-77 bij het ingaan van het vierde. San Antonio duwde de voorsprong naar 111-91 en walste naar de finish.

De overwinning in een wedstrijd tussen de laatste teams in het klassement van de Western Conference was de eerste overwinning voor de Spurs sinds 11 november. De 11-game slip was San Antonio’s langste sinds een 13-game lost streak van 4 februari tot 4 maart 1989.

Josh Richardson en Doug McDermott hadden elk 12 punten voor San Antonio, terwijl Romeo Langford er 11 had en Charles Bassey en Zach Collins elk 10. De Spurs wonnen nadrukkelijk ondanks het spelen zonder starters Devin Vassell (linkerknie), Jakob Poeltl (rechterknie) en Jeremy Sochan (rechterheup).

Jabari Smith Jr. leidde de Rockets met 23 punten, waarbij Alperen Sengun 16 punten en 11 rebounds toevoegde, Jalen Green en Eric Gordon elk 14 punten scoorden en Kevin Porter Jr.

De Spurs stonden met drie punten voor na een dunk van Johnson om 2:45 in het eerste kwartaal, voordat Houston zich verzamelde om de laatste acht punten van de periode te scoren met een voorsprong van 29-24 na één.

San Antonio vocht terug om drie minuten na de tweede periode een voorsprong van 31-30 te nemen op Jones ‘3-pointer en ging drie punten omhoog op een Romeo Langford-floatsprong met 8:16 om in de rust te spelen.

San Antonio ging met 49-45 omhoog op Johnson’s dunk met 2:20 te spelen voor rust. De Rockets smeedden vervolgens een 9-2 run die werd afgetopt door Green’s 3-pointer bij de zoemer om een ​​voorsprong van 54-51 tijdens de rust veilig te stellen.

Smith voerde de Rockets aan met 13 punten tijdens de rust, terwijl Sengun, Green en Porter er elk 10 verzamelden. Johnson’s 19 punten – op 9-of-11 schieten – scoorde San Antonio voor rust, terwijl Jones 17 scoorde in de eerste 24 minuten spelen.