Thu. Apr 25th, 2024

Shai Gilgeous-Alexander Thunder NBA

Shai Gilgeous-Alexander #2 van Oklahoma City Thunder rijdt naar de basket langs Damion Lee van Phoenix Suns #10 tijdens het tweede kwartaal in het Paycom Center op 19 maart 2023 in Oklahoma City, Oklahoma. Ian Maule/Getty Images/AFP

Shai Gilgeous-Alexander scoorde 40 punten toen gastheer Oklahoma City Thunder zondag de Phoenix Suns met 124-120 versloeg.

De prestaties van Gilgeous-Alexander en de terugkeer van de Thunder overschaduwden het spel van 46 punten van Devin Booker.

Oklahoma City (35-36) heeft zeven van de laatste negen wedstrijden gewonnen en vijf thuiswedstrijden op rij.

The Suns hebben vier van hun laatste vijf verloren.

Phoenix leidde met 15 in de eerste helft en met 12 tijdens de rust, maar een grote drive in het vierde kwartaal duwde de Thunder naar een nipte overwinning.

De Suns (38-33) zijn dit seizoen teruggevallen tot 2-1 tegen Oklahoma City, en de teams zullen elkaar op 2 april weer ontmoeten.

Phoenix leidde met 10 punten in de openingsmomenten van het vierde kwartaal voordat de Thunder de druk defensief opvoerde en zich bekeerde aan de andere kant.

Aaron Wiggins was een belangrijk onderdeel van de comeback van Oklahoma City.

Na de eerste drie kwartalen niet te hebben gespeeld, had Wiggins zeven punten en een paar steals, waarmee hij slechts drie seconden in het vierde kwartaal speelde.

De Thunder trapte een run van 18-2 af om de controle over te nemen en veranderde een achterstand van 100-90 in een voorsprong van 108-102 met nog 5:46 te spelen.

Luguentz Dort bezorgde Oklahoma City hun eerste vroege voorsprong met zijn driepunter met iets minder dan zeven minuten te gaan, waarna Gilgeous-Alexander Josh Giddey vond voor een alley-oop op het volgende balbezit om de race te behouden.

Oklahoma City scoorde 11 punten op de vijf omzetcijfers van de Suns in het vierde kwartaal.

The Thunder verhoogde hun voorsprong naar 10 met minder dan drie minuten te gaan.

Maar Phoenix ging niet weg.

De Suns gingen op een run van 11-3, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot twee met minder dan 10 seconden te gaan op Booker’s 3-pointer.

Maar Dort beëindigde de wedstrijd met een paar vrije worpen om de Thunder de overwinning te bezorgen.

Dort eindigde met 20 punten op 7-van-11 schieten.

Gilgeous-Alexander was 12-van-24 vanaf de vloer en maakte 16 vrije worpen.

Phoenix zat zonder centrum Deandre Ayton, die donderdag een rechterheupblessure opliep in de overwinning op Orlando. Kevin Durant miste zijn zesde opeenvolgende wedstrijd met een enkelblessure.

Landry Shamet, die vertrokken was met een zere rechtervoet, keerde voor het eerst in meer dan twee maanden terug.