Thu. Apr 25th, 2024

Nikola Jokic Nuggets NBA

ARCHIEF–Nikola Jokic #15 van de Denver Nuggets. Justin Tafoya/Getty Images/AFP

Nikola Jokic had 19 punten, 12 rebounds en 12 assists voor zijn achtste triple-double van het seizoen toen gastheer Denver Nuggets vrijdagavond de Miami Heat met 124-119 versloeg.

Kentavious Caldwell-Pope scoorde 20 punten op 7-van-7 schieten voor de Nuggets, die voor de negende keer in 11 wedstrijden wonnen. Bones Hyland had 16 punten, Vlatko Cancar scoorde 15, Jamal Murray voegde 14 toe, Bruce Brown 13, Aaron Gordon 11 en Michael Porter Jr. 10 om Denver te helpen een achterstand van acht punten in het vierde kwartaal weg te werken.

Gordon (verrekking van de rechterschouder), Murray (behandeling van de linkerknie) en Brown (verstuiking van de rechterenkel) keerden terug in de line-up nadat ze Denver’s woensdagverlies tegen Sacramento hadden gemist.

Tyler Herro eindigde met 26 punten en 10 rebounds voor de Heat, die twee wedstrijden won. Bam Adebayo scoorde 22, Max Strus had 19 punten, Jimmy Butler had 17 en Orlando Robinson 13.

De Nuggets stonden tijdens de rust met 60-57 voor, maar Miami scoorde de eerste negen punten van het derde kwartaal en schoof zes punten op na een driepunter van Herro. De voorsprong liep uit tot 79-71 met 4:59 over in de periode. Jokic zette een driepunter om om de Nuggets op vier te brengen, en twee vrije worpen van Cancar zorgden voor 86-83 laat in de derde.

Robinson’s dunk met nog 28,8 seconden te gaan gaf de Heat een voorsprong van 90-85 bij het ingaan van de vierde.

Het was een driepunter na DeAndre Jordan’s alley-oop dunk vroeg in het laatste kwart, maar Butler’s driepunter en jumper pull-up verhoogden de voorsprong van Miami naar 100-92.

Hyland’s vijfde 3-pointer van de avond zorgde voor een 7-2 run die de voorsprong van de Heat terugbracht tot drie met nog 7:15 te gaan.

Adebayo had een koopje en een lay-up, maar Brown deelde een paar vrije worpen, Caldwell-Pope sloeg een hoekschop van drie punten en Porter dunkte om Denver op een voorsprong van 105-104 te zetten.

De voorsprong wisselde vijf keer van eigenaar, toen de driepunter van Jokic de Nuggets op 115-114 zette. Caldwell-Pope kreeg een call voor een flagrante overtreding op Herro’s 3-puntspoging met 2:23 over, en Herro sloeg alle drie de vrije worpen om Miami met twee voorsprong te zetten.

Murray reageerde met een 3-pointer, Herro miste de andere kant en Murray maakte twee vrije worpen met 1:31 over om de stand op 120-117 te brengen.

Adebayo miste een jumper en Murray raakte een floater met nog een minuut te gaan, en Denver sloot af.