Wed. Apr 24th, 2024

Kyrie Irving markeert NBA

Kyrie Irving #11 van de Brooklyn Nets-gebaren tijdens het tweede kwart van de wedstrijd tegen de San Antonio Spurs in Barclays Center op 2 januari 2023 in New York City. Dustin Satloff/Getty Images/AFP

Iets meer dan twee maanden geleden begon Jacque Vaughn’s tweede stint als hoofdcoach van de Brooklyn Nets onheilspellend met een inzinking in het vierde kwartaal thuis tegen de Chicago Bulls.

Nu gaan Vaughn and the Nets naar Chicago voor hun op twee na langste winning streak in de geschiedenis van de franchise en zullen woensdagavond op zoek gaan naar een 13e opeenvolgende overwinning.

De Nets staan ​​op 23-7 sinds Vaughn het overnam van Steve Nash nadat de Nets vijf van hun eerste zeven wedstrijden hadden verloren. De Nets werden met 31-19 verslagen in het vierde kwartaal van dat verlies van 1 november tegen de Bulls, met een achterstand van 108-99.

Brooklyn ging met 11-7 in zijn eerste 18 wedstrijden onder Vaughn voordat hij zijn huidige winning streak begon met een 122-116 overwinning op de Charlotte Hornets op 7 december.

Brooklyn heeft vijf keer dubbelcijferige overwinningen behaald tijdens hun winning streak, waaronder maandag toen ze de San Antonio Spurs versloegen met 139 – 103. De Nets schoten 62,4 procent, de vijfde keer dit seizoen dat ze voor ten minste 60 procent scoorden. Ze kwamen allemaal tijdens zijn winnende run.

“Ik denk dat we die chemie altijd al wilden hebben”, zegt Ben Simmons uit Brooklyn. “Ik denk dat het natuurlijk tijd kost. Het is een nieuw type team, een nieuwe coach. We hangen gewoon rond. We proberen te winnen, deze games te verzamelen en plezier te hebben.

De winning streak is minder dan twee overwinningen minder dan het franchiserecord van 14 games, twee keer behaald, voor het laatst van 12 maart tot 6 april 2006, toen Vaughn in elke game verscheen als back-up point guard. Het is ook de langste winning streak in de NBA sinds de Phoenix Suns van 30 oktober tot 30 december 18 opeenvolgende overwinningen behaalden. 2, 2021.

Brooklyn-sterren hebben het in deze periode goed gedaan. Kyrie Irving, die vier punten scoorde bij het debuut van Vaughn voordat hij een schorsing van acht wedstrijden uitzat, scoorde er maandag 27. Hij maakte 11 van de 14 velddoelpunten, waaronder een dunk met één hand in het tweede kwart, en scoort gemiddeld 29,3 punten in de 10 wedstrijden die hij tijdens de streak speelde.

Kevin Durant voegde maandag 25 en 11 assists toe voor zijn vierde double-double en scoort gemiddeld 28,8 punten tijdens de 11 wedstrijden die hij tijdens de streak speelde.

Chicago probeert een derde opeenvolgende nederlaag te voorkomen na thuis te hebben verloren van de Cleveland Cavaliers. De Bulls staan ​​met 5-4 tegen de vier beste teams van het Oosten (Boston, Brooklyn, Milwaukee en Cleveland) na twee zware nederlagen tegen de Cavaliers.

Op zaterdag maakten de Bulls bijna een achterstand van zeven punten weg in de laatste twee minuten van de regulering, maar DeMar DeRozan miste het winnende doelpunt net voor de bel. Op maandag namen de Bulls een voorsprong van 21 punten in de eerste helft en een voorsprong van 18 punten tijdens de rust, maar konden Donovan Mitchell niet tegenhouden in een verlies van 145-134 overuren tegen Cleveland.

Chicago stond 71 punten toe aan Mitchell, die alleen al in het derde kwartaal 24 punten scoorde. Chicago stond Mitchell vervolgens toe om te scoren in een gelijkspel met nog 4,1 seconden te gaan nadat hij opzettelijk een vrije worp had gemist en de foutlijn vroeg leek te verlaten. De Cavaliers versloegen de Bulls met 15-4 in verlengingen.

“Het is duidelijk dat we beter moeten blokkeren, ongeacht de situatie”, zei hoofdcoach Billy Donovan van Chicago. “We weten dat ze zullen falen. We moeten naar binnen en dit doen. Wat het ook is, we moeten dingen overwinnen. Daar geloof ik echt in.”

Het onvermogen om Mitchell te stoppen ontsierde een prestatie van 44 punten van DeRozan, die vorige week ook 42 scoorde in Chicago’s overwinning op Milwaukee.