Thu. Mar 28th, 2024

Markelle Fultz Orlando Magische NBA

ARCHIEF – Paolo Banchero #5 en Markelle Fultz #20 van de Orlando Magic vieren feest tegen de Chicago Bulls tijdens de tweede helft in het United Center op 13 februari 2023 in Chicago, Illinois. Michael Reaves/Getty Images/AFP

Wendell Carter Jr. scoorde 27 punten en pakte 12 rebounds, Markelle Fultz voegde 28 punten toe toen de Orlando Magic het vierde kwartaal domineerde op weg naar een 113-108 nederlaag van gastheer Los Angeles Clippers op zaterdag.

Orlando (29-42) heeft vijf van zijn laatste zes wedstrijden verloren, terwijl de Clippers een winning streak van vier wedstrijden hebben behaald. Na een derde kwartaal van 17 punten te hebben gereden waarin Los Angeles een voorsprong van acht punten had, leek de Magic klaar voor een derde verlies op rij.

Een vierde kwart van 39-26 keerde echter het tij. Orlando sloeg 15-uit-25 in de periode, inclusief het laten vallen van vier punten van 3 naar slechts één naar Los Angeles in de laatste 12 minuten.

Carter was 5-van-7 in de laatste periode en Fultz deed alle vier de velddoelpogingen in het laatste kwart. Fultz beëindigde de wedstrijd effectief in de laatste 29 seconden met een lay-up om de voorsprong van de Magic te vergroten tot vijf punten, 111-106, en maakte vervolgens een paar vrije worpen langs het traject om het te bezegelen.

Franz Wagner voegde 20 punten toe aan de overwinning, terwijl Cole Anthony van de bank kwam om 18 punten te scoren en acht rebounds te pakken.

Los Angeles (37-34) speelde voor het eerst sinds hun laatste verlies, een verlies op 3 maart tegen Sacramento, zonder Kawhi Leonard. Leonard scoorde meer dan 30 punten in drie van de vier opeenvolgende overwinningen van de Clippers voor de nederlaag van zaterdag, maar speelde tegen Orlando vanwege een rechterknieblessure.

Paul George nam het spel over en scoorde een game-high van 30 punten. Ivica Zubac had 16 punten en 16 rebounds, terwijl Russell Westbrook 14 punten en negen assists had.

Echter, één wedstrijd verwijderd van het eindigen zonder overstuur, beging Westbrook zes van Los Angeles’ 15 concessies in de nederlaag van zaterdag.

De Clippers scoorden in totaal evenveel doelpunten als de Magic, met 42 van 90 naar Orlando’s 42 van 84, maar een sombere 6 van 22 schieten vanuit 3-punts bereik vergeleken met 10 van 31 voor de gemaakte bezoekers het verschil.