Site icon aguaspatagonicas

NBA: Late 10-0 streak zorgt ervoor dat Heat Pistons verslaat

ARCHIEF – Jimmy Butler #22 van de Miami Heat dribbelt tegen de Philadelphia 76ers in het Wells Fargo Center op 27 februari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP

Jimmy Butler had 26 punten en 10 assists toen de bezoekende Miami Heat zondag een late 12-0 run gebruikte om de Detroit Pistons met 112-100 te verslaan.

Bam Adebayo zorgde voor 22 punten, 10 rebounds, vijf assists en drie blokken voor Miami (39-34). Tyler Herro had 19 punten en zes rebounds, Caleb Martin had 13 punten en Kevin Love had 12 punten en acht rebounds.

James Wiseman leidde Detroit (16-56) met 22 punten en 13 rebounds. Cory Joseph had 16 punten, Rodney McGruder droeg 15 punten en negen rebounds bij, en Marvin Bagley III voegde 14 punten toe na drie wedstrijden te hebben gemist met enkelpijn. Killian Hayes had een double-double met 13 punten en 11 assists.

De Pistons, die zeven spelers met blessures aan de kant hebben gehad, hebben 14 van hun laatste 15 wedstrijden verloren. Jalen Duren verliet in het derde kwart de wedstrijd na een botsing met Love.

The Heat stond tijdens de rust met 52-47 voor na een run van 11-0 laat in het tweede kwartaal. Martin leidde Miami met 10 punten, terwijl Bagley en McGruder er elk 12 hadden voor Detroit. Reservepunten waren de sleutel aangezien de reserves van de Heat hun tegenhangers 17–4 overtroffen.

De Pistons gebruikten een 7-1 drive, afgetopt door een Wiseman driepunter, om een ​​voorsprong van 56-55 te nemen. Een driepuntsspel van Wiseman bezorgde zijn team een ​​voorsprong van 66-62.

Een paar manden van Joseph maakten er 71-64 van. Eugene Omoruyi sloeg een lange 3-pointer neer in de laatste seconde van het kwart, waardoor Detroit een voorsprong van 81-74 kreeg.

Een 3-pointer van Martin trok de Heat binnen twee punten op 82-80. Een Adebayo-mand met nog acht minuten te gaan bracht de stand op 89-88. The Heat gebonden op 96 per stuk op een Butler-trui.

Herro sloeg een 3-pointer vanaf de vleugel op een Butler-feed met 3:20 over, waardoor Miami een voorsprong van 101-98 kreeg. Butler maakte een vijfpuntsspel met een comeback-bounce. Herro scoorde de volgende vijf punten om de wedstrijd te beëindigen.

Detroit versloeg de Heat 116-96 in Miami tijdens de eerste ontmoeting tussen Eastern Conference-clubs op 6 december.