Wed. Apr 24th, 2024

LeBron James Lakers NBA

LeBron James #6 van de Los Angeles Lakers assisteert tijdens de tweede helft tegen de Boston Celtics in TD Garden op 28 januari 2023 in Boston, Massachusetts. De Celtics versloegen de Lakers met 125-121 Maddie Meyer/Getty Images/AFP

Los Angeles Lakers-sterren LeBron James en Anthony Davis zullen de wedstrijd van maandagavond tegen de Nets in Brooklyn missen.

De Lakers zeiden zondag dat James aan de kant zal staan ​​met een zere linkerenkel en Davis met een rechtervoetblessure.

Austin Reaves is eveneens uitgeschakeld met een blessure aan de linker hamstring. Lonnie Walker IV heeft waarschijnlijk peesontsteking in de linkerknie.

Davis miste 20 wedstrijden met de voetblessure voordat hij woensdag terugkeerde om te spelen in de 113-104 overwinning van de Lakers op de San Antonio Spurs. Hij scoorde 16 punten in 34 minuten in een verlies van 125-121 overuren tegen de Boston Celtics op zaterdag.

James kampt al een groot deel van het seizoen met een probleem met zijn linkerenkel. Op zaterdag scoorde hij 41 punten in 44 minuten.

Voor dit seizoen is Davis, 29, beperkt tot 27 wedstrijden (25 starts) en heeft hij een gemiddelde van 26,7 punten en 12,0 rebounds.

De 38-jarige James scoort gemiddeld 30,2 punten, 8,5 rebounds en 7,1 assists in 40 wedstrijden.