Tue. Apr 23rd, 2024

Anthony Davis Lakers NBA

Anthony Davis zinkt tijdens het eerste kwart van de wedstrijd van de Los Angels Lakers tegen de OKlahoma City Thunder in de Crypto.com Arena. Lakers Twitter-foto

Anthony Davis scoorde 15 van zijn 37 punten in het eerste kwartaal en voegde 14 rebounds toe toen de Los Angeles Lakers een snelle start kenden en vasthielden voor een 116-111 overwinning op het bezoekende Oklahoma City Thunder op vrijdag.

De Lakers boekten hun derde opeenvolgende overwinning en bereikten voor het eerst dit seizoen 0,500. Ze zijn 37-37 na het starten van 2-10.

Dennis Schroder scoorde 21 punten en Lonnie Walker IV voegde er 20 toe voor de Lakers, die de Thunder voor de tweede keer deze maand versloegen en Oklahoma City een wedstrijd voorsprong gaven (36-38) in het klassement van de Western Conference terwijl de twee teams strijden om het ‘postseason’ zien. De Lakers wonnen de seizoensreeks met 2-1.

De Lakers wonnen ook voor de zevende keer in hun laatste 10 wedstrijden en zijn verbeterd naar 8-5 sinds ster LeBron James ten onder ging met een hamstringblessure in zijn rechtervoet.

Josh Giddey scoorde 27 punten en pakte 18 rebounds en Shai Gilgeous-Alexander voegde 27 punten toe voor de Thunder, die voor het eerst back-to-back wedstrijden verloor sinds hij er vijf op rij verloor van 23 februari tot 1 maart. Luguentz Dort scoorde 15 punten en Jeremiah Robinson-Earl voegde er 14 toe voor Oklahoma City.

Gevoelig voor trage starts, bouwden de Lakers na een kwart een voorsprong van 41-25 op, waarbij ze 58,3 procent vanuit het veld en 46,2 procent (6-van-13) vanuit 3-puntsbereik schoten. Het was het hoogst scorende eerste kwartaal voor Los Angeles dit seizoen.

The Thunder sloeg terug met 41 punten in het tweede kwartaal, met een voorsprong van 74-66 voor de Lakers tijdens de rust. Davis had 23 punten in de eerste helft, terwijl Gilgeous-Alexander er 17 had.

Oklahoma City bleef terugkomen in het spel en bracht het gelijk op 102-102 op een sprong van Gilgeous-Alexander met 5:25 over in het vierde kwartaal. De wedstrijd stond opnieuw gelijk op 105-105 met nog 4:15 te gaan voordat de Lakers op een 7-2 run gingen naar een voorsprong van vijf punten met nog 1:20 over toen Schroder vier punten scoorde in de spurt.

Davis bezegelde de overwinning op een vrije worp met nog 25 seconden te gaan voor een voorsprong van 114-109.

De Lakers zaten zonder D’Angelo Russell (pijn in de rechterheup).

De teams ontmoetten elkaar voor het eerst sinds 7 februari in Los Angeles, toen James het all-time NBA-scorerecord vestigde.