Fri. Mar 29th, 2024

Kevin Durant #7 van de Brooklyn Nets schiet Herbert Jones #5 van de New Orleans Pelicans tijdens de tweede helft in het Smoothie King Center op 6 januari 2023 in New Orleans, Louisiana. Jonathan Bachman/Getty Images/AFP

Kevin Durant had 33 punten en 10 rebounds toen de bezoekende Brooklyn Nets vrijdagavond de New Orleans Pelicans 108-102 afhielden.

Kyrie Irving had 19 punten, waaronder 10 in het vierde kwartaal, TJ Warren scoorde 15 en Royce O’Neale had 14 voor de Nets, die voor de 13e keer in 14 wedstrijden wonnen.

CJ McCollum scoorde 28 punten, Naji Marshall scoorde een career-high 23, Jose Alvarado had 17, Jonas Valanciunas voegde 12 punten en 10 rebounds toe, en Trey Murphy III scoorde 11 punten voor de Pelicans, die voor de vijfde keer verloren in 22 huizen . wedstrijden dit seizoen.

Durant scoorde de eerste acht punten van de Nets van het derde kwartaal, en de Nets gingen van een rustachterstand van 11 punten naar een voorsprong van 70-69 op een O’Neale 3-pointer met 8:15 over in de periode.

Dat was de eerste van zes leadwissels voordat back-to-back baskets van Valanciunas de Pelicans een voorsprong van 85-80 bezorgden.

Warren had zes punten toen Brooklyn de laatste acht scoorde en laat in het kwart een voorsprong van 88-85 nam.

New Orleans scoorde de eerste vijf punten van het kwart en de Nets werden puntloos gehouden totdat Warren’s omgekeerde lay-up de wedstrijd in evenwicht bracht op 90 met 7:38 over in de wedstrijd. Irving en Durant maakten elk een 3-pointer om Brooklyn te helpen een voorsprong van 96-92 te nemen.

Murphy’s driepunter bracht de voorsprong terug naar één, maar O’Neale reageerde met een driepunter.

McCollum maakte een vrije worp, maar Irving raakte de schotklokzoemer met een velddoelpunt vanaf de baan voor een voorsprong van 103-98 met 1:12 over.

In het eerste kwart maakte Marshall drie driepunters in vier pogingen toen New Orleans een voorsprong van 24-14 nam met nog iets meer dan drie minuten te gaan.

Durant eindigde met 11 punten, met de Nets 28-27 aan het einde van de periode.

Alvarado scoorde acht opeenvolgende punten voor New Orleans tijdens een 15-1 drive in het begin van het tweede kwartaal, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 15.

Irving sprong na meer dan vier minuten in voor Brooklyn’s eerste velddoelpunt en de Nets stonden met 13 achter.

McCollum scoorde zes punten laat 1:22 in de rust en de Pelicans stonden tijdens de rust met 64-53 voor.