Thu. Mar 28th, 2024

Joel Embiid 76ers NBA

Joel Embiid #21 van de Philadelphia 76ers zinkt tijdens het tweede kwartaal tegen de Orlando Magic in het Wells Fargo Center op 1 februari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP

Joel Embiid had 28 punten en 11 rebounds, James Harden voegde 26 punten, 10 assists en negen rebounds toe toen de gastheer Philadelphia 76ers woensdag de Orlando Magic 105-94 versloeg.

Harden schoot 6-van-10 vanuit een 3-punts bereik, terwijl Tobias Harris 16 punten scoorde voor de Sixers, die twee nachten eerder een verlies van 119-109 tegen de Magic wreken. Tyrese Maxey voegde 10 punten toe vanaf de bank.

Markelle Fultz leidde de Magic met 18 punten, Paolo Banchero voegde 13 punten en negen rebounds toe en Franz Wagner eindigde met 13 punten.

Gary Harris, Cole Anthony en Jalen Suggs scoorden elk 11 punten. Wendell Carter Jr. pakte 13 rebounds en voegde negen punten toe.

The Magic stond met 101-92 achter nadat Wagner scoorde met 4:31 over, maar Orlando behaalde slechts twee punten in de rest van de wedstrijd.

Harden’s vijfde 3-pointer met 9:11 over in het vierde kwartaal zette de Sixers op een voorsprong van 88-83. Na een misser van Moe Wagner scoorde Harris in de verf voor een voorsprong van zeven punten.

Banchero miste een jumper en Maxey landde een 3-pointer uit de hoek voor een voorsprong van 93-83.

The Magic stond met 13 achter maar sloot af naar acht, 98-90, toen Fultz twee vrije worpen maakte met 5:06 over.

De Sixers pakten een voorsprong van 11 punten terug, 103-92, toen Maxey een lay-up maakte met nog 3:42 te gaan.

Harden sloeg een stap terug van drie punten neer, Harris voegde een rijdende lay-up toe en de Sixers gingen met 73-66 voor met 5:37 over in het derde kwartaal.

Fultz kwam terug met een harde sprong op de baan en Carter nam een ​​schot van 4,5 meter voor bijna drie.

De Sixers stonden in het vierde kwartaal met 82-78 voor.

Nadat de Magic met vier had afgesloten, reageerde Harden met een 3-pointer voor een voorsprong van 50-43 met 3:53 over in het tweede kwartaal.

De 20 punten van Embiid in de eerste helft hielpen de Sixers om tijdens de rust een voorsprong van 56-53 te nemen.

Fultz sloeg een swingende lay-up bij de zoemer om de achterstand terug te brengen tot drie.

The Magic bleef dichtbij ondanks het maken van slechts 4 van de 20 schoten vanuit 3-punts gebied in de eerste helft.

De Sixers sloten het eerste kwart af met een run van 17-0 om een ​​voorsprong van 37-23 te nemen.