Wed. Apr 24th, 2024

Jose Alvarado Pelikanen NBA

New Orleans Pelicans bewaken Jose Alvarado viert feest tijdens een wedstrijd tegen de Denver Nuggets. New Orleans Pelicans Twitter-foto

Jose Alvarado had carrièrehoogtes van acht 3-pointers en 38-pointers, toen gastheer New Orleans Pelicans zondagmiddag de Denver Nuggets met 121-106 versloeg.

Alvarado verdubbelde zijn vorige record van 3 punten in 11 pogingen toen de Pelicans voor de negende keer wonnen in 11 wedstrijden. Hij liep voorop toen de bank in New Orleans met 62-18 beter scoorde dan de bank in Denver.

Zion Williamson had 25 punten, Jonas Valanciunas had er 13 en Trey Murphy III en Willy Hernangomez hadden elk 12.

Nikola Jokic had 32 punten en 16 rebounds, Aaron Gordon had 19 punten, Jamal Murray had 18 en Bruce Brown had 13 voor de Nuggets, die hun tweede overwinning op rij verloren na vier opeenvolgende overwinningen.

Jokic, die alle doelpuntenmakers aanvoerde met 21 punten in de eerste helft, scoorde de eerste zeven punten van het derde kwart en bezorgde Denver een voorsprong van 67-59.

Valanciunas stopte de drive met een driepunter, maar even later zat hij op de bank nadat hij zijn vijfde overtreding beging toen hij Jokic probeerde te vertragen.

Williamson had twee baskets en een lay-up van Dyson Daniels bezorgde New Orleans een voorsprong van één punt.

Kentavious Caldwell-Pope zette de Nuggets kort weer bovenaan voordat Murphy zes punten scoorde om de Pelicans te helpen een voorsprong van 82-75 te nemen.

Ze breidden de voorsprong uit naar 10 voordat Denver die laat in het derde kwartaal terugbracht tot 87-81.

Alvarado maakte een driepunter en vier vrije worpen toen New Orleans de voorsprong uitbreidde naar 96-83 en de rest van de weg de controle behield.

Jokic scoorde zeven opeenvolgende punten voor de Nuggets om een ​​voorsprong van 30-16 te openen, maar Alvarado kwam van de bank om de Pelicans aan te sporen.

Hij maakte twee driepunters en Williamson voegde een driepunter toe toen New Orleans laat in het eerste kwartaal op 31-27 afsloot.

Graham van Devonte sloeg een 3-pointer en Alvarado had drie opeenvolgende punten toen de Pelicans vroeg in de tweede inning een voorsprong van 36-34 namen.

Ze stonden met maar liefst vier punten voor, Denver met maar liefst zes punten, en de stand was tweemaal gelijk voordat Murray’s lay-up de Nuggets een voorsprong van 60-59 bezorgde tijdens de rust.