Fri. Apr 19th, 2024

Donovan Mitchell leidt de Cleveland Cavaliers tegen de Indiana Pacers.

Donovan Mitchell leidt de Cleveland Cavaliers tegen de Indiana Pacers. – CLEVELAND CAVALIERS TWITTER

Donovan Mitchell scoorde 18 van zijn 41 punten in het vierde kwartaal om gastheer Cleveland Cavaliers te helpen een achterstand van 13 punten in het vierde kwartaal te overwinnen naar een 118-112 overwinning op de Indiana Pacers op vrijdag.

Mitchell draineerde acht driepunters voor Cleveland, die 50,0 procent van het veld schoot (38-van-76) en 45,2 procent van buiten de boog (14-van-31).

Darius Garland voegde 20 punten en 10 assists toe toen de Cavaliers de opener wonnen in zes seizoen hoge wedstrijden om te verbeteren tot 13-2 bij Rocket Mortgage FieldHouse. Evan Mobley had 16 punten en negen rebounds en Cedi Osman had 14 punten vanaf de bank.

Caris LeVert scoorde 12 punten in zijn eerste wedstrijd tegen zijn voormalige team sinds hij in februari werd overgenomen door Cleveland.

Indiana rookie Bennedict Mathurin scoorde 22 punten vanaf de bank en Tyrese Haliburton boekte 17 punten en 14 assists.

Buddy Hield scoorde 14 punten aan de vooravond van zijn 30e verjaardag en Myles Turner had 12 punten en 11 rebounds voor de Pacers, die zeven van hun laatste 10 wedstrijden hebben verloren.

Aaron Nesmith gebruikte een 3-pointer om Indiana een voorsprong van 103-90 te geven met nog 9:05 te spelen voordat Mitchell de 24-7 toename van zijn team benadrukte door driemaal van buiten de boog te converteren. LeVert voegde een mid-range jumper toe om de spurt af te sluiten en Cleveland een voorsprong van 114-110 te geven met nog 2:49 te spelen.

Haliburton maakte een paar vrije worpen om de achterstand te halveren, maar de Cavaliers wisten het spel weg te zouten van de liefdadigheidsstrook.

Osman maakte een paar vrije worpen om de achterstand van Cleveland terug te brengen tot twee punten laat in de tweede voordat Indiana het laatste woord had om het kwart af te sluiten. Haliburton reageerde met twee schoten van liefdadigheidsbereik en Hield sloeg een 3-pointer in de overgang om de Pacers een voorsprong van 61-54 te geven tijdens de rust.

Jalen Smith maakte een lay-up en zette een driepunter om om de voorsprong van Indiana te vergroten naar 83-71 met 4:57 te spelen in het derde kwartaal. De Pacers weerstonden een bescheiden duw voordat Mathurin een sprong van een halve lengte maakte om een ​​voorsprong van 13 punten te claimen met nog 20 seconden te gaan in het kwart.